Lelőtt egy drónt a török légierő

Fotó: KOMSOMOLSKAYA PRAVDA / ALEXANDER KOTS

-

Egyelőre annyit tudni, hogy egy drónt lőttek le, de hogy az kihez tartozott, egyelőre rejtély.


A BBC szerint a török hadsereg lelőtt egy drónt, amelyik a szíriai határnál megsértette az ország légterét. Egyelőre nem lehet tudni, milyen gépről van szó, és a térségben jelen lévő hadseregek közül melyikhez tartozik. Egy török hivatalnok szerint az ismeretlen légi objektumot a határ mentén észlelték, majd mielőtt lelőtték volna, háromszor figyelmeztették.

Az orosz védelmi miniszter szerint minden gép hadi gépük biztonságban visszatért a szíriai bázisukra és az összes drónjuk is a terveknek megfelelően működik - számolt be az orosz állami tévé honlapja. A Reuters brit hírügynökségnek egy amerikai tisztségviselő Washingtonban mindazonáltal az mondta, hogy az Egyesült Államok gyanúja szerint a drón orosz gép volt. A nyilatkozó neve elhallgatását kérte, és - mint mondta - információja csak "előzetes", részletekkel pedig nem szolgált.

A "Pilóta nélküli repülés" című orosz szaklap főszerkesztője, Denisz Fedutyinov a TASZSZ hírügynökség szerint - fényképfelvételek elemzése alapján - úgy vélekedett, hogy a drónt nem lelőtték, hanem valamilyen műszaki hiba miatt lezuhant.

Korábban orosz vadászgépek sértették meg Ankara szerint többször is a török légteret. Mint korábban megírtuk, Oroszország felségjelzés nélküli repülőgépekkel bombázza a szír ellenzéki erőket.Ez állítólag a lelőtt drón