Videó a Fradi-stadionban kitört verekedésről

Fotó: Csudai Sándor

-

Rivális ultrák csaphattak össze. A rendőrség nyomoz.


A szombati Ferencváros-Debrecen mérkőzés szünetében kitört verekedésben a két ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült – írja az Origo. Az Index arról ír: a mérkőzés után is kaptak olyan információt, hogy a stadionban az eddigi vezérszurkolóra támadták, és egy kukával dobták meg. A lap szerint az ultráktól, szurkolóktól és szemtanúktól kapott információk alapján az valószínűsíthető, hogy az új stadion rendszabályait elfogadó ultrák egyik vezetője került összetűzésbe a Ferencváros hazai mérkőzéseit eddig bojkottáló régi B-közép egyik csoportjával.

A régi B-közép nemrég állapodott meg a vezetéssel, és a Debrecen ellen tért vissza a stadionba. Az nem egyértelmű, hogy ki támadt először. Az incidens néhány pillanatáról video is készült.A rendőrség szombat este azt írta, hogy „a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 4-én 16 óra 20 perc körül Budapesten a IX., Üllői úton található stadionban, egy labdarúgó mérkőzés szünetében a szurkolók között eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki. A verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja."

A klub közleménye szerint „az FTC, a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő."