Verebes József súlyos beteg

Fotó: Nationaal Archief / Bart Molendijk/Anefo

-

A 74 éves szakember tüdőbetegségben szenved - tudta meg a Blikk a család egyik tagjától.


„Sajnos ősz óta súlyos tüdőbetegsége van, amivel nagyon sok egyéb tünetbetegség is jött, pél­dául a vészes fogyás, az extra gyengeség és a kiszáradás. Ezenkívül erős köhögőrohamok kínozzák, és olykor még fulladás is. Mindezzel párosul az extrém alvászavar, szellemi-mentális fáradtság és hangulatingadozás is” – írta a napilap.

Hogy baj van, már jó ideje tudják a családtagok, hiszen néhány hónapja tart Verebes József vizsgálata, kezelése. Az aggasztó hír nem hagyta hidegen a szurkolókat és a futballvilágot: amióta a közvélemény értesült arról, hogy az egykori szövetségi kapitány beteg, rengetegen szeretnék megtudni, hogy van, és persze gyógyulást kívánnak neki. Néhány napja volt játékosai és MTK-szurkolók jártak nála. A betegnek jólesett az érdeklődés, örömmel vette, hogy keresték, és nosztalgiáztak is kicsit.


Megviselte, ami szeretett csapatával történt


„A felesége gondozza, szinte naponta járnak kórházi vizsgálatokra – nyilatkozta a látogatás után a Blikknek az MTK törzsszurkolója, Fränk Sándor, aki Verebes két volt játékosával, Gáspár Józseffel és Varga Istvánnal, valamint a kék-fehéreknek drukkoló Ajtai Péterrel látogatta meg otthonában a trénert. – Csak néhány lépést képes megtenni. Nincs étvágya, nem eszik, és sajnos tényleg nagyon lefogyott. Nem akartuk őt sokáig fárasztani, de örült nekünk, és beszéltünk közös emlékeinkről.”

Barátai, szerettei szerint szó szerint lelki fájdalmat okozott neki az, ami a Győr élvonalbeli labdarúgócsapatával történt: a klub a harmadosztályba zuhant tavaly, miután tulajdonosa csődhelyzetbe került. „Apu leépülésében nagy szerepe volt a Győr tönkremenetelének, és a további méltánytalan történéseknek a labdarúgócsapattal kapcsolatban. Nagyon megviselte lelkileg, ami az ETO-val történt, hiszen ő mindig is úgy érezte, ha a Győrt bántják, olyan, mintha őt bántanák” – árulta el Verebes József egyik lánya.