Végre bemutatta autóit a Zengő Motorsport

Fotó: Facebook/Zengő Motorsport

-

A túraautó-világbajnokságon két fiatal versenyzővel, a 17 éves Nagy Dániellel és a 19 éves Ficza Ferenccel indul az idén a Zengő Motorsport, amely pénteken mutatta be a két autóját.


Ficza 55-össel, Nagy 99-essel (születési évszám) megy első WTCC-szezonjában


A csapat hivatalos honlapján azt írták, hogy az autó külleme mindig is demokratikus szavazás végeredménye volt a csapatnál. „Mindenki körbeküldi, megvitatja, alszik rá, ízlelgeti, majd hosszas eszmefuttatásokkal igyekszik meggyőzni a másikat, hogy mi legyen a befutó. Miután ezzel elment egy-két nap, Zengő Zoli begyűjti a szavazatokat, majd összehasonlítja a kész autóval, amit már napokkal korábban megálmodott. Ettől szép minden autónk, mindenki beleadja magát” – olvasható a csapat honlapján.


Ez az eredeti színe is a csapatnak


Azt is írják, hogy ez a Zengő Motorsport alapszíne, ami még a 90-es évek közepén, végén a csapatot jellemezte. „Kicsit azt is szimbolizálja, hogy elölről kezdjük! De annál harsányabban!”

A hétvégi Francia Nagydíjat ennek ellenére lehet, hogy kénytelenek lesznek elengedni Zengőék, ugyanis még nincs versenyre kész állapotban egyik Honda Civic sem – erről bővebben itt írtunk. A nehéz előkészületek talán annak is a következményei, hogy eltűntek a Mol Group logói a tavalyi autóról.

Azt pedig, hogy mi várhat a két fiatal pilótára a WTCC könyörtelen mezőnyében, Wéber Gábor segítségével itt taglaltuk.