Változatlan edzői stábbal készülnek Rióig a birkózók

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

Tételesen cáfolta a Magyar Birkózószövetség korábbi sajtófőnökének csalást emlegető vádjait Németh Szilárd, a sportági szakszövetség új elnöke a Digi Sport Reggeli Start című műsorában kedden.


Nem én nyertem, hanem azok, akik felkértek az elnöki posztra

– hárította el a gratulációt Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség január 30-án megválasztott elnöke a DIGI Sport Reggeli start című műsorában kedden. Mint mondta, Rióig biztosan a jelenlegi szakmai stáb irányítja a női, illetve a kötött- és szabadfogást.

Németh úgy vélte, ha továbbra is szállítják az eredményeket, ha rend van, ha pontos és hiteles az elszámolás, akkor tudják a birkózás társadalmi presztízsét ismét az 1970-as, 1980-as évek szintjére emelni.

„Az is a változás része, hogy meghallgatunk mindenkit, aki tenni akar a birkózásért. Mindenkinek jut feladat, de megvárnám Hegedüs Csaba jelentkezését” – válaszolt a Fidesz politikusa arra a kérdésre, hogy az új vezetés számít-e a 23 évig elnöklő Tuskirály további munkájára.


Németh tételesen cáfolta a szövetség korábbi sajtófőnöke, Szekeres István által hangoztatott vádakat, miszerint a január 30-i közgyűlésen számos egyesületi vezető helyett a helyi polgármesterek szavaztak volna, ezzel a rezsibiztos javára eldöntve a végeredményt.

(Németh Szilárd 70, Hegedüs Csaba 55 voksot kapott január 30-án.)


128 szavazásra jogosultból 125 egyesület képviselője szavazott, közülük kettő volt polgármester. Ezt a jegyzőkönyvek bizonyítják.

Németh Szilárd azt is elmondta, hogy az átadás-átvétel után mielőbb le szeretné zárni a múltat, és csak a jövőre óhajt koncentrálni. Mindenekelőtt arra, hogy a támogatás nagyságában is dobogós helyre kerüljenek a jelenleg a 16 kiemelt sportágból a kilencedik legtöbb állami apanázsban részesülő birkózók. Az úszók és a kajak-kenusok mögé, ahová az olimpiai eredményességük alapján kerülniük kell.