Túlélte a bringás a 12 méteres zuhanást és a jéghideg tavat is

-

A luganói egynapos versenyen szenvedett ijesztő balesetet a német Arnold Fiek.


A Christina Jewelry csapat 22 éves német bringása, Arnold Fiek Svájcban, a Luganói-tó körül rendezett egynapos versenyen szenvedett súlyos balesetet – számol be a cyclingweekly.co.uk weboldal.


A rajttól alig 13 kilométerre a tó körüli Via Riviera úton haladva, egy híd előtti jobb kanyarban, a szakadó esőben megcsúszott, a mindössze 70 centi magas korlát pedig nem fogta meg (csak a kerékpárját), ő pedig 12 métert zuhant, rá a tóparti meredek sziklákra, majd onnan a vízbe. A levegő 5 fokos volt, és a víz sem tűnt éppen melegnek, mondta Fiek már a kórházban az olasz Gazzetta dello Sportnak.


Hatalmas mázlija volt


„Egy pillanatra sem veszítettem el az eszméletemet. Hatalmas szerencsém volt, mert ha fejjel esem a sziklára, akkor nem úszom meg ennyivel – mondta Fiek, akinek az esés következtében eltört a csípője. – Amikor beestem a vízbe, arra gondoltam, hogy oké, akkor itt a vége, és elkezdtem úszni, de szörnyű fájdalmaim voltak."

Fiek végül partra kapaszkodott, a mentőegységek pedig tíz percen belül a helyszínen voltak, és kiemelték Fieket a híd alól, aki azóta kórházban van.


Már jobban van


Nincs egyedül, mert a szomszédos kórteremben ott fekszik kollégája, Edoardo Zardini (Bardiani-CSF), aki egy sziklafalnak ment neki ugyanezen a versenyen 30 kilométerrel arrébb, méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy négy csigolyája is eltört.