Tuchel távozik Dortmundból

Fotó: Bongarts/Getty Images / Getty Images

-

Három nappal a Német Kupa-győzelem után Thomas Tuchel vezetőedző bejelentette, hogy távozik a Borussia Dortmund csapatától.


A 43 éves tréner Twitter-oldalán írta meg, hogy két év után elhagyja Dortmundot, hozzátéve, sajnálja, hogy nem folytatódik a közös munka.


Tuchel 2015-ben a Mainztól érkezett a BVB-hez, amellyel első idényében kupadöntős volt, és negyeddöntőig jutott az Európa Ligában. A mostani bajnokságban a harmadik helyen végzett a csapat, megnyerte a Német Kupát, és negyeddöntős volt a Bajnokok Ligájában, azaz sikeres idényt zárt.A német lapok már korábban írtak arról – bár ezt most a klub közleményében cáfolta –, hogy Tuchel és a vezetőség között vita alakult ki, ennek folyománya, hogy a tréner nem tölti ki eredetileg 2018-ig tervezett szerződését.

A vezetőedző erősen sérelmezte, hogy a Dortmundnak pályára kellett lépnie a Monaco ellen a Bajnokok Ligájában egy nappal a német csapat buszát ért támadás után. A klubvezetés viszont diplomatikusabb viselkedést várt volna el Tucheltől.

A BVB a hazai meccsen 32-re kapott ki a francia együttestől, idegenben pedig 31-re, és kiesett.