Több edzővel is tárgyal az úszók szövetségi kapitánya

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Hargitay András szövetségi kapitány több olyan úszóedzővel is tárgyalt, akinek versenyzői Gyárfás Tamás elnöknek és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljes vezetőségének távozását szorgalmazzák.


A híresztelésekkel ellentétben akár csak a szövetség vezetői az összes magyar edzővel beszélő viszonyban vagyok, a párbeszéd folyamatos bocsátotta előre a szakvezető vasárnap az MTI érdeklődésére. A magam részéről az elmúlt héten beszéltem Bernek Péterrel és trénerével, Nagy Péterrel. Őket egy management képviseli, Bernek Peti nevében a management csatlakozott Katinkához.


Hargitay elmondása szerint ismertette velük a 2015-ben, illetve 2016-ban a MÚSZ által kifizetett támogatásokat, költségeket. Nem kértem tőlük mást, csak annyit, hogy gondolják át, mennyi támogatást kaptak a managementtől, vagy akár az anyaegyesülettől mondta a szövetségi kapitány, aki Kapás Boglárka edzőjével, Virth Balázzsal Boglárka egészségéről a héten többször is értekezett.

Legutóbb szombat reggel beszéltünk. Nagy Józseffel Gyurta Dani edzőjével napi kapcsolatban állok, ma is beszélgettünk. Molnár Ákossal a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn edzőjével a rövidpályás vb kapcsán két hetet fogunk együtt tölteni Kanadában. Ott lesz időnk beszélgetni eleget.


Hargitay András


Sajnálom folytatta a kapitány , hogy azzal vádolták meg a sportolókat, hogy esetleg bojkottálni fogják a windsori világbajnokságot. Ezzel a legalapvetőbb sportemberi tulajdonságaikat kérdőjelezték meg. Ilyen szándékról én nem tudok, és a gondolatát is képtelenségnek tartom, hogy ez megforduljon bárkinek a fejében is.”

Hargitay András fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Hosszú Katinka eddig érdemben egy szót sem szólt, csupán neki tulajdonított Facebook-bejegyzéseket olvashattunk. „Sokan gondoljuk úgy, eljött az ideje, hogy emberi hangon is megszólaljon, és értelmes, konstruktív párbeszédet folytathassunk vele és edző-férjével, Shane-nel” mondta a szövetségi kapitány, aki felhívta a figyelmet egy korábbi tévéinterjúra.

Mindmáig visszanézhető az a 2015. augusztus 20-án az ATV-ben készült felvétel, amelyben Hosszú Katinka a legnagyobb elismeréssel szól a magyarországi viszonyokról, és a szövetséggel való kapcsolatáról. A viszony azóta megváltozott, és a mai napig sem mondott olyan okot, ami ezt a drasztikus változást indokolta volna nyilatkozta Hargitay András.