Tizenegyest nem tud rúgni a Barca, de anélkül is simán nyernek

Fotó: Getty Images / David Ramos

-

Ezúttal a Getafét intézték el tükörsimán, miközben megdöntöttek egy negatív rekordot. Messi zseniális volt, Neymar duplázott, Arda Turan gólt ollózott.


A Getafe azzal a tervvel lépett pályára Primera Division 29. fordulójában a Camp Nouban, hogy megússza az első 10-15 percet, és összeszedve magát, ameddig csak lehet, meccsben maradjon. A Barca nem is rúgott gólt az első negyedórában, mégis már a 8. percben vezetett - Juan Rodríguez szerencsétlenül ért bele Jordi Alba beadásába, és a saját kapujába rúgta a labdát.A 11. percben két rekordot is megdöntött a Barcelona: megkapták a szezonbeli 15. büntetőjüket, amiből már a nyolcadikat hagyták ki (ezúttal Messi) - mindkettő spanyol bajnoki rekord.


15-ből 8


Aztán rákapcsolt az Arsenal elleni BL-meccsre tartalékoló katalán csapat - a tartalékolás abban nyilvánult meg, hogy Luis Suárez, Dani Alves és Rakitic a padról nézte végig a meccset. A 19. percben Iniesta remek ütemű kiugratása után Messi szinte fejbe rúgta Munirt a labdával, aminek egy újabb gól lett az eredménye. A félidő hajrájához közeledve Neymar is kapott egy gólpasszt Messitől.


Neymar 3-0


Majd az argentin maga is lőtt egy szép gólt.


Messi 4-0


És volt még a Barcának két felső lécet eltaláló lövése, azaz a Getafe örülhetett, hogy ezúttal nem 0-5-tel kellett az öltözőbe menniük, mint tavaly áprilisban.


A második félidőt ugyanúgy kezdték a csapatok, mint az elsőt, Neymar az 51. percben már a második (a bajnoki szezonban a 20.) gólját szerezte, újra Messi adta a gólpasszt - ezt volt az argentin tizedik asszisztja a szezonban.


Szeme volt. Neymar 5-0


Az 58. percben jött a hatodik (tavaly áprilisban is 6-0 volt a vége), és az már csak só volt a sebekre, hogy Arda Turan a kapunak háttal állva ollózta be a labdát kissé suta mozdulattal Guaita kapujába.


Arda Turan ollója és a 6-0


Luis Enrique ettől a perctől a szerdai Arsenal elleni találkozót tartotta szem előtt, és tíz percen belül lecserélte Mathieu-t, Piquét és Iniestát is. Az addig a felezővonalig sem jutó Getafe ekkor már vezetett néhány támadást, sőt még a kaput is eltalálta az agilis Abdoul Yoda révén.


A 75 pontos Barcelona előnye kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt így - legalábbis estig - 11 pontra hízott az Atlético Madrid előtt, amelyik majd a Deportivót fogadja 20.30-tól. A harmadik helyen álló 60 pontos Real Madrid vasárnap a Las Palmas vendége lesz.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!