Ter Stegennek évente van egy kapitális hibája

Fotó: Getty Images / David Ramos

-

A Barcelona kapusának nem ismeretlen érzés, amikor egy félpályás vagy egy nevetséges potyagól után kell a kapuban kotorásznia.


Marc-André Ter Stegen szerdán – előlegezzük ezt meg nagyvonalúan – a BL-szezon egyik legnagyobb gólját kapta Rómában. A német válogatott kapus képességeit a világért sem szeretnénk kétségbe vonni, elvégre, ha nem lenne valóban nagyon jó kapus, akkor soha nem került volna a német válogatott és a Barcelona közelébe, de még előző csapata, a Mönchengladbach kapujába sem.

Azonban az is tény, hogy Ter Stegen hajlamos potyázni, és 2013 óta minden évre jut neki olyan gól, amiből egy is elég egy pályafutásra. Íme a lista, amin a legutóbbi találat éppen egy hónappal ezelőtti, és kísértetiesen hasonlít Alessandro Florenzi szerdai góljára - már, ami a távolságot illeti.

De nem szeretnénk, ha azt hinnék, hogy mi koncepciózusan a német kapus ellen dolgozunk, ezért szeretnénk egy kicsit szépíteni a fentieket. Például azzal, hogy Ter Stegen élete második válogatott meccsén a 31. percben hidegen beállva megfogta Lionel Messi 11-esét (2:40-nél lép pályára).


És, szerintünk, az ilyen meccsekért vitte el a Barcelona a 'Gladbachtól.