Szerződést bontott Boatenggel és Sammel a Schalke

Forrás: Fotó: Europress/AFP/Patrik Stollarz

-

A német labdarúgó-bajnokságban hatodik Schalke 04 csapata menesztette a középpályás Kevin Prince Boatenget és a csatár Sidney Samet.


A gelsenkircheni együttes sportigazgatója, Horst Heldt már vasárnap este, az 1. FC Köln elleni, 2-0-ra elveszített bajnokit követően jelezte, hogy súlyos következményei lesznek az újabb vereségnek, majd hétfőn a klub bejelentette a két futballista menesztését, továbbá azt, hogy Marco Högert eltiltották az edzésektől és a mérkőzésektől szombatig.


A korábbi ghánai válogatott Boateng, illetve a tavaly a Bayer Leverkusentől vett, ötszörös német válogatott Sam a csapat legjobban kereső labdarúgói közé tartoztak, ám mindkettejük teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól. Sam mindössze hét meccsen volt kezdő a szezonban, s egy gólt sem szerzett.

A Schalke legutóbbi nyolc bajnoki meccséből mindössze egyet tudott megnyerni, visszacsúszott a hatodik helyre, s már csak két pont az előnye a hetedik Borussia Dortmunddal és a nyolcadik Werder Bremennel szemben, azaz komoly veszélybe került az Európa Liga-szereplése a következő idényben.