Storck: Kleinheisler az egyik legjobb magyar focista

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint nemzetközi szinten is jó minőségű játékosok alkotják a magyar fociválogatottat, ezért sem szabad félni Norvégiától. A fiataloktól azt várja, hogy úgy küzdjenek, mint az 1848-as szabadságharcosok.


Megtartotta utolsó magyarországi sajtótájékoztatóját a magyar válogatott a Norvégia elleni csütörtöki Eb-pótselejtező előtt. Dzsudzsák Balázs arra a felvetésre, hogy a válogatott szakmai stábja teljesen kicserélődött, így válaszolt: „Két órája vagyok itt, sokat nem tudok mondani. Nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk. Hogy milyen a hangulat? Mindenki arra koncentrál, hogy karrierje két legfontosabb meccse jön. Remélem, hogy ez jó hatással lesz a csapatra.”


Dzsudzsák (balra) jó formában érzi magát


A Bursaspor szélsője a formájáról elmondta, hogy egyre jobban érzi magát, sikerült játékba lendülnie a klubjában, de a válogatottban kicsit valóban visszaesett az utóbbi időben. „Mindig van bennem több, az utolsó két meccsem nem úgy sikerült, én is többet vártam magamtól, ahogy a szurkolók is tőlem, ez érthető.” Dzsudzsákot nem érdekli, hogy a norvégok lenézik a magyar válogatottat, szerinte nekünk csak magunkkal kell foglalkozni.

A válogatottba visszakerült Szalai Ádámnak a Hoffenheimben van egy norvég csapattársa Tarik Elyounoussi személyében, tőle tudja, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a norvég játékosok egyáltalán nem nézik le a magyar csapatot, hanem maximálisan tisztelik. „Hogy mi a helyzet velem? Hogy miért vagyok itt, azt a kapitánytól kell megkérdezni. Amennyi lehetőséget kapok, azzal igyekszem majd élni” – tette hozzá a csatár.


Szalai talán újra szerepet kap


Dzsudzsákék után Bernd Storck következett, aki azzal kezdte, hogy teljes a keret, befutottak az utolsó játékosok is. Két edzés szerepel az itthoni programban, egy hétfőn, egy pedig kedden, szerdán délelőtt pedig utazik a csapat Oslóba, ahol lesz még egy edzés aznap délután a csütörtöki meccs helyszínén.

Arra a kérdésre, hogy elfogadná-e a döntetlent, a szövetségi kapitány úgy felelt, hogy ezt nehéz megmondani, de alapvetően jó kiindulási pont lenne a visszavágó előtt. Kiemelte, hogy szeretné, ha a csapat szerezne legalább egy gólt, és az lenne az ideális, ha a norvégok nem találnának a kapunkba. A kezdőcsapatot természetesen nem árulta el, de azt elmondta, hogy 90 százalékban már összeállt a fejében.


Möller és Storck


A múlt héten készített erőnléti felmérésről Storck így nyilatkozott: „Meg akartam nézni, hogy hogyan tudunk majd regenerálódni a két meccs között. A játékosaink igen gyorsak, úgy gondolom, hogy nemzetközileg jó minőségű focistáink vannak.”

Storckot megkérdezték, hogy a klubjában is alig játszó Kleinheisler László behívását mi indokolta. A szövetségi kapitány elmondta, hogy régóta ismeri őt, még az U21-es válogatottban figyelt fel rá, majd megnézték a stábbal, és segítőjével, Andreas Möllerrel úgy ítélték meg, hogy „ő az egyik legjobb játékosunk”.


Kleinheislert (balra) az egyik legjobb magyar focistának tartja


A Hadtörténeti Múzeumban tett látogatásról, ahol az 1848-as forradalomról tartottak előadást a válogatottnak, Storck így nyilatkozott: „Sok fiatal játékos volt velünk, nekik tudniuk kell arról, hogy az elődeik mit tettek a hazájukért. Tőlük is azt várom el, hogy ugyanígy küzdjenek a magyarokért.”

A magyar válogatott csütörtökön Oslóban játssza a pótselejtező első meccsét, vasárnap pedig a visszavágót a Groupama Arénában rendezik.