Sousa lehet Klopp utódja a Dortmundnál

Fotó: AFP / RONALD WITTEK

-

Legalábbis, ha a legnagyobb esélyessel, Thomas Tuchellel nem sikerül megállapodnia a BVB-nek.


Jürgen Klopp, aki kétszer is megnyerte a Bundesligát a Borussia Dortmunddal, a héten jelentette be, hogy noha a szerződése csak 2018-ban járna le a csapatnál, nyáron távozik a klubtól.


A találgatások egyből megindultak a bejelentés után. Azóta is a legnagyobb esélyesnek Thomas Tuchelt tartják, aki pont Klopp után lett a Mainz vezetőedzője, és akinek jelenleg nincs csapata, mert sem a RB Leipzig, sem a Hamburg SV ajánlatát nem fogadta el. A német transfermarkt.de szerint annak, hogy Tuchel legyen a Dortmund edzője, 84 százalék az esélye.

Az nso.hu-n azt írják, a német médiában már meg is jelent, hogy a Mainz korábbi edzője a 2019-ig szóló, 20 millió eurós dortmundi szerződésajánlatra már rá is bólintott, ezt azonban egyik fél sem erősítette meg ezidáig.

A BVB vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke szerint már a jövő héten egy ésszerű és helyes megoldásra juthatnak.

Ugyanakkor, ha nem Tuchel, akkor lehetséges, hogy a Basel jelenlegi és a Videoton korábbi edzője, Paulo Sousa lehet a megoldás a Dortmundnak a német távirati iroda szerint – írja az nso. A portugál tréner 1996–97-ben a csapat játékosa is volt, Bajnokok Ligáját nyert a fekete-sárgákkal.


A Basel csapatkapitánya, Marco Streller így kommentálta a német Skynak a Sousáról felmerült híresztelést: „Csodálkoztam, hogy miért nem került már szóba korábban a neve.”


A harmadik lehetséges jelöltnek Paul Lambertet tartják, aki ugyanakkor volt a csapat játékosa, amikor a korábbi Videoton-edző. A skót szakember 2009 és 2012 között a Norwichot, 2012 és 2015 között pedig az Aston Villát irányította, de a birminghami csapat februárban menesztette.

Watzke az edzőváltásról azt is elmondta,


a Dortmund nagyobb minden személynél. Ez így megy mindig tovább, a Borussia Dortmund filozófiája nem az edzőtől függ. Mi csak hitelesek akarunk lenni.