Serena Williams kényszerpihenőn

Fotó: Getty Images / Clive Brunskill

-

Bemelegítés közben sérült meg a világelső könyöke, így pihennie kell. A US Opent azonban nem hagyja ki.


A svédországi Baastadban zajló tenisztornán elszenvedett könyöksérülése miatt egyhetes kényszerpihenőt tart a női teniszezők világranglistájának éllovasa, Serena Williams. Az amerikai játékos a második fordulós mérkőzését megelőzően lépett vissza, mivel a bemelegítés közben megsérült.

„Szükségem van egy kis időre, hogy regenerálódjon a könyököm” – írta a Facebookon Williams, hozzátéve: biztos benne, hogy a nyár hátralévő részében újra tud majd versenyezni.


As much fun as we have been having the past 8 or so weeks I have to take some time to let my elbow heal. I am confident...

Posted by Serena Williams on Saturday, July 18, 2015

A 33 éves világelső az augusztus utolsó napján kezdődő US Open előtt a tervek szerint elindul az augusztus 3-án rajtoló stanfordi tornán, majd a torontói Rogers Cupon is.

Az immár 21-szeres Grand Slam-győztes Serena Williams múlt szombaton hatodszor nyert egyesben Wimbledonban, így egyszerre birtokolja a négy GS-torna bajnoki címét. Amennyiben a US Openen megvédi címét, megcsinálja a Grand Slamet – eddig ez a tenisztörténelemben mindössze öt játékosnak sikerült, legutóbb 1988-ban a német Steffi Graf volt képes erre a bravúrra.

A világelsőről itt olvashatja a cikkünket.