Senki sem lőtt jobban a magyar paralövésznél

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Dávid Krisztina első Európa-bajnoki aranyérmét szerezte Belgrádban.


Az EB előtti héten még az épek között versenyeztem, és második lettem, ez is adott egy plusz löketet”

– mondja Dávid Krisztina. A paralövész tudatosan készült a versenyre: nem csak a lőtéren gyakorolt, de erőnléti edzéseket is végzett, annak ellenére, hogy kerekesszékben ül. A magyar mezőnyben nagyon kevesen vannak a paralövészek, ezért épek között is folyamatosan versenyzik, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön.Krisztina magabiztosan versenyzett, erejét és idejét jól osztotta be. A döntőben két török ellenfele csak megközelíteni tudta. Verseny közben sosem számol, nem figyel arra, hol tart, mert az gyengíti a koncentrációját, ezért csak a legvégén tudta meg, hogy ő lett a legjobb.

Korábban is voltak már világkupa érmei, de az igazi motivációt a 2013-as eb-bronzérme adta a továbbiakhoz. 2014-es németországi vb-n és az év végi világranglistán is második lett. Magyarországot eddig két paralimpián képviselte, Londonban 9-ik, Rióban pedig 5-ik lett légpisztoly fegyverszámban.

Nagy fegyelemre tanította meg a sportág – mondja. Mindig mindent előre megtervez, mert sűrűek a napjai. Nem csak sportol, de az egyetemen pszichológiát hallgat és informatikusként dolgozik.Krisztina bizakodó, mert jövő februárban a világkupán Al Ain-ban és októberben, Sydneyben a vb-n lesz lehetősége kvótát szerezni a tokiói paralimpiára.


Nagy Vivien