Saját embere is nekiment a paralimpiai bizottság elnökének

Fotó: MTI/MTVA / Kollányi Péter

-

Állítja, hogy nem ő kezdte a botrányt, de vannak bizonyítékai a visszaélésekről.


Az RTL-nek nyilatkozó Kovács Brigitta szerint Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője komoly végkielégítést ajánlott neki, ha hallgat a bizottság ügyeiről. A gazdasági vezető azután fordult a sajtóhoz, hogy a különböző pénzügyi visszaélésekkel vádolt Gömöri azzal támadt rá, hogy hazug lejáratókampányt folytat ellene.

Kovács Brigitta visszautasította, hogy ő adta volna ki a Gömöriékre vonatkozó dokumentumokat, most viszont kész bizonyítani, hogy a paralimpikonok elnöke jogosulatlanul vett fel jutalékot. Ezért a gazdasági vezető feljelentést tettMájus elején derült ki, hogy 2012-ben Deutsch Tamás, MPB alelnök javaslatára a szervezet vissza nem térítendő támogatást ítélt meg Gömöri Zsoltnak, hogy kifizethesse devizahitelének végtörlesztését. Akkor Gömöri azt nyilatkozta, hogy ebben semmi különös nincs, fizetésemelés helyett kapta a támogatást. Pár nappal később azonban visszafizette a hárommilliós támogatást.

Az eset után több paralimpikon és paralimpiai bajnok követelte névtelen levélben az elnök lemondását. Május 21-én pedig több parasportoló nevében csoportos feljelentést tettek Gömöri ellen. A sportolók ekkor már nem csak az elnököt, hanem a hárommilliós támogatást jóváhagyó felügyelőbizottság lemondását is követelték.