Rossi: Sosem bocsátok meg Márqueznek

Fotó: ANADOLU AGENCY / Asanka Brendon Ratnayake

-

A hétszeres MotoGP-világbajnok csak keményebb lett a Márquezzel való év végi konfliktusától.


„A tavalyi szezon után semmi sem lesz már ugyanaz. De őszintébb lesz a csata, mindenki láthatja majd, mit gondol valójában” – jelentette ki Valentino Rossi Marc Márquezzel kapcsolatban.


A két versenyző tavaly év végén kipécézte egymást, Rossi úgy érezte, Márquez csak fel akarja tartani. A harc előbb csak szócsatába, majd ütközésbe torkollt: Malajziában Rossi kilökte Márquezt, aki fel is adta a futamot. Rossit megbüntették, az idény utolsó futamán a rajtrács végéről indulhatott csak, így végül hétpontos előnyről elbukta a vb-címet, és a csapattársát, Jorge Lorenzót koronázták meg.

Rossi és Márquez konfliktusa azóta is beszédtéma, az olasz versenyző például szerdán kijelentette: „Képmutatás volna kezet rázni, és azt mondani, hogy túl vagyunk rajta, egyszerűen, mert nem igaz. Soha nem fogom megbocsátani, amit tett. A kettőnk kapcsolata már sosem lesz baráti.”

Ezzel együtt Rossinak csak további motivációt jelent a tavalyi keserű idényzárás. A most induló szezon során dönti majd el, hogy marad-e a MotoGP-ben, a kiindulópontja pedig az, hogy „sokkal erősebb leszek, mint tavaly, nagyon nehéz lesz legyőzni engem. Örülök, hogy végre újra harcolhatok Lorenzóval és Márquezzel”.