Pikírt nyilatkozatot tett a norvég kapitány

Fotó: AFP / Jure Makovec

-

Per-Mathias Högmo számon kért egy büntetőt, miután a norvég fociválogatott kikapott Magyarországtól az Eb-pótselejtező első meccsén.


Norvégia tíz, Magyarország 44 év után juthat ki egy foci-Eb-re hamarosan. A sikerhez jelenleg Magyarország jóval közelebb áll, miután Oslóban is győzött 1-0-ra.

Per-Mathias Högmo, a norvégok szövetségi kapitánya furcsa, kissé fenyegető nyilatkozatot tett a meccs után: „Jól játszottunk, elég helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült betalálnunk. Továbbá a napnál is világosabb, hogy nem kaptunk meg egy büntetőt. Nagyon várjuk a magyarországi visszavágót, nem tragédia ez az 1-0-s vereség, mert gondoljuk csak el, mit fognak érezni a magyarok, ha gólt kapnak, mert tudják majd, amennyiben még egy gólt kapnak, kiesnek.”

A magyarok nem foglalkoztak már a mostani meccsel, és a karnyújtásnyira lévő Eb-részvétellel sem, helyette csak a vasárnap 20.45-kor kezdődő visszavágó járt a fejekben. A VS.hu helyszíni tudósítója elérte Csányi Sándort is, aki elárulta: nem bízott a győzelemben előzetesen.