Phelps megverte volna Cseh Lászlót, de rossz helyen úszott

Fotó: MTI / AP / Matt York

-

Michael Phelps nem szerepelhet a kazanyi vébén, mert ittas vezetésért eltiltották. San Antonióban viszont úszott 200 pillangón, méghozzá fél másodperccel jobbat, mint amivel Cseh László világbajnok lett.


A 18-szoros olimpiai bajnok Phelps 1:52.94 perces eredménnyel győzött az amerikai bajnokságon, ami jobb Cseh László szerdai vb-győztes idejénél (1:53.48).

Az olimpia történetének legeredményesebb sportolója - aki tavalyi, második ittas vezetési ügye miatt nem indulhatott Kazanyban - azóta nem úszott ilyen gyorsan, hogy hat éve, még cápadresszben 1:51.51 percre javította a világrekordot.

„Azt hiszem, ez is csak azt bizonyítja, hogy minden lehetséges, ha eléggé akarod. Mindenre képes vagyok, amire fejben ráállok” - nyilatkozta versenye után a 30 éves úszó, aki még a célba érés után óriási ünneplésbe kezdett, amikor meglátta az idejét. Aztán a riói olimpiára utalva kijelentette: „A jövő év nagyon jó móka lesz”.

A San Antonió-i bajnokságot azért most rendezték meg, hogy azok is versenyezni tudjanak, akiknek nem sikerült kivívniuk a világbajnoki részvételt.