Paksra is elér Kubatovék keze?

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

Bár korábban szó sem volt arról, hogy szurkolói kártya kellene a hétvégi Paks–Ferencváros bajnoki rangadó megtekintéséhez, végül mégis csak azok nézhetik meg a második és az első helyezett rangadóját a helyszínen, akik kiváltották a kártyát.


Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke nemrég azt mondta, hogy hibázott, amikor bevezette a szurkolói kártyát, ezért felül is bírálta korábbi döntését, és eltörölte a kötelező használatot. A klubok nagy része élt is ezzel a lehetőséggel, ám a Ferencvárosnál továbbra is szkennelni kell. A mérkőzéseket a vénaszkenner és Kubatov Gábor elnök miatt bojkottáló ultrák ezért megpróbálnak az idegenbeli meccsekre bejutni.


Volt, hogy sikerült

Augusztusban a székesfehérvári ultracsoport, a Red Blue Devils és a ferencvárosiak részéről a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport megegyezett egymással, hogy együtt, a hazai szektorban szurkolnak a Videoton–Ferencváros bajnokin. A Fradi-ultrák bejutottak a stadionba, és a két tábor igazi focihangulatot teremtett Székesfehérváron.Legutóbb a ferencvárosi kemény mag a Nagyecsed elleni Magyar Kupa-meccsre is elutazott, hiszen oda sem kellett szurkolói kártya, igaz, a szurkolók akkor kikeltek magukból, hiszen a meccs után a Ferencváros játékosai nem mentek ki a lefújás után hozzájuk, hogy megköszönjék a biztatást. Volt, aki zsoldosoknak nevezte a Fradi-focistákat, és közölte, hogy többet nem mennek meccsre az ultrák.

Az indulatok azóta lecsillapodtak, és a tábor ismét szerette volna elkísérni a csapatot, ezúttal a második helyen álló Paks elleni idegenbeli bajnokira. A Szurkolók Személyiségi Jogok nélkül csoport meg is kereste a paksi vezetőséget, amely az SZSZJN szerint először még azt válaszolta, hogy megpróbálják elintézni, hogy az egész vendégszektort (1100 főt) megkapják a fradisták.


A tábor


„Az ottani vezetők mondták, hogy egyeztetnek a helyi biztonsági szolgálattal, és visszaszólnak. Később azt mondták, lesz egy MLSZ NB I-es klubbizottsági ülés.


Ott lesz a Fradi részéről Orosz Pali is, megvárnák a Fradi-vezetők reakcióját. Azt szeretnék, ha mennénk, de nem szeretnének összeveszni a Fradival.

„Utána megtörtént a találkozó Paliékkal, de minket szóba se mertek hozni. A vendégszektorra azt mondták, sztornó, viszont hétfőn kezdődik a jegyárusítás, és a hazaiba bőven be fogunk férni szerintük, tekintettel arra, hogy az 5000 férőhelyes, és mindössze 2000-3000 paksi szurkolóval számolnak. Ma ismét hívtak minket a paksiaktól, és közölték: délelőtt érkezett a klubunktól e-mail, amelyben kérik tőlük, hogy csak szurkolói kártyával lehessen jegyet váltani szombatra. Ők pedig partnerek ebben” – írta Facebook-oldalán a ferencvárosi ultracsoport.


„Ferencvárosi” vezetés, akik mindent megtesznek, hogy Fradisták ne lehessenek ott a meccsen?!A vezetés újabb...

Posted by Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül on Monday, 30 November 2015

November 26-án, csütörtökön a Paksi FC hivatalos Facebook-oldalának adminja egy szurkolói kérdésre ezt válaszolta: „Döbbenten olvastuk levelét, ugyanis klubunknak jelenleg nem áll szándékában a PAKSI FC–FTC bajnoki mérkőzésre kötelezővé tenni a szurkolói kártyát! Kérem, írja meg, hogy honnan származik ez az információ! Igazán kíváncsiak vagyunk rá!”


A beszélgetés a hozzászólásokra kattintva olvasható:

Tisztelt  Paksi Fc vezetősége.Csalodotan vettem tudomásul hogy következő hazai mérközésre újra kártyás beléptetést...

Posted by Sándor Semenczki on Wednesday, 25 November 2015

Néhány nappal később, hétfőn pedig kikerült egy közlemény a paksi klub honlapjára, eszerint csak szurkolói kártyával lehet megtekinteni a meccset, méghozzá a két klub megállapodása értelmében. Megkerestük a paksi klub vezetőségét, amelytől a következő választ kaptuk: „Korábban valóban arról volt szó, hogy nem kell szurkolói kártya a meccsre, de ebből azt kell kiemelni, hogy korábban. Most más a helyzet, kérem fogadják el ezt a döntést, és azt, hogy nem szeretnénk megindokolni, hogy miért tettük kötelezővé a szurkolói kártyát.”


Egyik napról a másikra mégis kötelezővé tették a kártyát


A Fradi-ultrák tehát lemaradnak erről a meccsről is, a paksi klub pluszbevételtől eshet el. A székesfehérváriak szolidaritást vállalnak a fradistákkal, és nem utaznak el a szerdai, Ferencváros–Videoton-meccsre. „Mivel az FTC stadionjába jelenleg nem egyenlő feltételekkel juthatnak be a szurkolók, ezért az RBD távol marad a szerdai mérkőzéstől.


Nem kívánunk statisztákká válni az Üllői út 129. alatt székelő színház tragikomédiájában.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!