Orbán a Vidi továbbjutásában is a Puskás Akadémia sikerét látja

Fotó: MTI/MTVA / ifj. Döme László

-

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a Videoton vért izzadva jutott tovább a Bajnokok Ligája-selejtező második körében: a második meccs hosszabbításban lett 1-1 lett, de az elsőt a Videoton nyerte 1-0-ra.


Mindkét gólt Gyurcsó Ádám lőtte, aki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiáról indulva jutott el a Videoton felnőttcsapatába, valamint a válogatottba is, ezért siker az akadémia számára a Videoton továbbjutása – érvelt a miniszterelnök, az utánpótlás-nevelő intézet alapítója.

Orbán Viktor az akadémia honlapján megjelent interjúban további tehetséges fiatalokról is beszélt.

„Aztán van egy Szolnokink, Nagy Zsoltunk, Kleinheislerünk, Sallaink, Zsótérunk, és hamarosan kiemelkedően tehetséges évfolyamok lépnek felnőttkorba. Futószalagon jönnek ki az ígéretes fiatalok.”

„A kupameccsek mutatnak rá leginkább, mennyire mellékesek a magyar focinyelvezet visszatérő kliséi: »igazságos«, »megérdemelt«. Ez a meccs másnapján mind mellékes. A történelemben az áll, NSZK–Magyarország: 3-2, a világbajnok Németország. A meccs egy csata, amit csak akkor és csak ott lehet megnyerni. És abban a pillanatban, amikor lefújják a meccset, neked kell felül lenned. Azok a nemzetek sikeresek, amelyek ezt megértik” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy máris itt van az újabb feladat: túl kell jutni a fehérorosz bajnokon, a BATE Boriszovon.

„Komoly meló. Egy éve a Debrecennek nem sikerült. Nekünk most meg kell oldani a feladatot.”

A Puskás Akadémiával kapcsolatban elmondta, hatalmas kihívást jelent az NB I-es együttes számára, hogy 12 csapatosra szűkült az első osztály.


Az eddigi kedves, kisfiús mosolygással már nem lehet boldogulni. Vagy átalakulunk, teljes értékű felnőtt csapattá válunk, ahol nem mentség, hogy mi csak egy akadémia vagyunk, ahol felvesszük a harcot a férfiak könyörtelen világával, vagy kipottyanunk, s akkor jobb kiesés helyett inkább visszalépnünk.

Annak viszont örül, hogy Robert Jarni személyében egy korábbi Real Madrid-játékos ül a felcsúti kispadon.