Órákat álltak sorba a meccsjegyért Dárdaiék szurkolói

Fotó: DPA / KAY NIETFELD

-

36 év után először készülhet kupaelődöntőre a Hertha. Erről a meccsről senki sem akar lemaradni, bármekkora legyen is a sor.


A másodosztályú Heidenheim legyőzésével 35 év után először jutott el a Német Kupa elődöntőjéig a Hertha Berln csapata. Dárdai Pál, a berlini kék-fehérek vezetőedzője az idény előtt határozottan kijelentette: elsődleges célja az, hogy a Hertha hazai pályán, azaz a berlini Olimpiai Stadionban kupadöntőt játsszon.


Ehhez már csak egy meccset kell nyerniük, és, ha április 20-án, ugyancsak otthon legyőzik a Borussia Dortmundot, akkor biztos, hogy május 21-én megőrül a város. Aminek már most is vannak jelei: a klub február 19-én kezdte meg az elődöntőre szóló belépők árusítását, elsőként a bérletesek között.


Morgens halb zehn am Fanshop ... Der Vorverkauf für das Pokal-Halbfinale gegen Dortmund startet um 10! Hier ist schon ein bisschen was los 󾌯󾌸󾬓

Posted by HERTHA BSC on Friday, February 19, 2016

A Berliner Zeitung helyszíni riportja hosszan kígyózó sorokról ír, amilyeneket csak - az éppen az ezen a hétvégén véget érő - Berlinale előtt, alatt szoktak látni a városban. Még a 10 órás nyitásra az Europa-Centerhez (ami történetesen a Budapester Straße mellett van) érkezők is 3-4 órát álltak sorba türelmesen, hogy megvehessék a 45 euróba (kb. 13 900 Ft) kerülő jegyeket. A cikk szerint a legdrágább belépő 89 euró (kb. 27 500 Ft) lesz.