Önnek megérne félmillió forintot, hogy élőben búcsúzzon Gerrardtól?

Fotó: Getty Images / Ian Walton

-

Fantasztikus pályafutásának utolsó hazai mérkőzésére készül az FC Liverpool színeiben Steven Gerrard, a klub saját nevelésű futballistája. Az üzéreknél természetesen egekbe szökött a jegyek ára.


A 35. születésnapját május 30-án ünneplő középpályás 1997. november 5-én írta alá első profi szerződését a Liverpoolnál, amelyet azóta is erősít. 1998-as bemutatkozása óta több mint 700 mérkőzésen lépett pályára, amelyek közül az utolsóra az Anfield Roadon a Premier League utolsó előtti fordulójában, szombaton, a Crystal Palace ellen kerül sor.

A Vörösök szentélyébe normál esetben átlagosan 47 fontért (körülbelül 20 ezer forint) lehet belépőhöz jutni, azonban a 114-szeres válogatott ikon „búcsúmérkőzésére" a feketepiacon már több mint 1300 fontot (több mint félmillió forint) kérnek. Az amerikai bajnokságban érdekelt Los Angeles Galaxyhoz távozó Gerrard vezetésével a Liverpool egy győzelemmel bebiztosíthatja, hogy a következő idényben az Európa Ligában indulhasson.

Ez a találkozó még a Manchester United-Arsenal rangadót is elhomályosítja: a Vörös Ördögök egy sikerrel megelőznék a tabellán jelenleg harmadik, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott londoni riválisukat, míg az Arsenalnak a második hely eléréséhez lenne fontos a győzelem az Old Trafford Stadionban.

Az Európa Liga-indulásra hajtó Swansea City éppen a második Manchester Cityt látja vendégül, míg a már bajnok Chelsea a West Bromwich Albion otthonában lép pályára.