Neymar és Messi miatt kerülhet komoly bajba a Barcelona

Fotó: AFP

-

Jóval átlépheti az úgynevezett fizetési sapkát a Barcelona a következő szezonban, hiszen a csapat két legnagyobb sztárjának jelentősen emelkedik a fizetése.


Azt már korábban megírtuk, hogy kiszivárgott Lionel Messi szerződésének egy részlete, amely szerint az argentin klasszisnak ebben a szezonban 22,8 millió eurós (kb. 7,1 milliárd forint) alapbére van, a nyáron pedig ez közel duplájára nő. A következő évben 39,4 millió (kb. 12,3 milliárd forint) eurót tehet zsebre a 28 éves argentin támadó, ha marad a Barcelonánál.

Most kiderült, hogy Neymar fizetése is jelentősen nőni fog, az első két évében még „csak” 7 millió eurót (kb. 2 milliárd forint) keresett, jövőre azonban már 17,6 millió euró (kb. 5,5 milliárd forint) lesz az alapbére.


Brutálisan nő a fizetésük


A spanyol bajnokságban bevezetett fizetési sapka szerint egy klub legfeljebb 421 millió eurót költhet a játékosok fizetésére, az idén a Barcelona 419 milliónál állt meg, jövőre azonban csak Messi és Neymar fizetése összesen kb. 27 millióval nő, amely komoly gondot okozhat a Barcának. A spanyol ligában a pénzügyi Fair Play szerint, ha egy adott klub túllép a fizetési sapkán, akkor azonnali hatállyal le kell mondania a vezetőségnek, amely a következő két ciklusban nem kerülhet ismét hatalomra.


Irány a Real Madrid?

A spanyol sajtó szerint ezzel is nőttek az esélyei annak, hogy valamelyik klasszis elhagyja a Barcát. Az utóbbi hetekben egyébként is egyre több olyan hírt olvasni, hogy a Real Madrid minden követ megmozgat, hogy leigazolja Neymart. A héten pedig a Cope.es spanyol portál írta meg, hogy a Real háromszor is megpróbálta szerződtetni Messit, először 2011-ben, majd két évvel később, legutóbb pedig tavaly, de mind a háromszor elhajtották őket.