Nem lesz ott Rióban a golfsztár

Fotó: Getty Images / Christian Petersen

-

Rory McIlroy, a jelenkor egyik legjobb golfozója bejelentette, hogy nem utazik el Rióba, és nem vesz részt az idei olimpián.


McIlroy már hónapok óta hangoztatja azon véleményét, hogy a zikavírus terjedése miatt veszélyben lesznek az olimpiára utazó sportolók, nézők, újságírók. A négyszeres majorgyőztes golfozó egyszer azt mondta, szeretne családot alapítani, és nem szeretné veszélyeztetni a családját, ezért komolyan elgondolkodik az utazáson.


A gondolkodásnak vége, a golfozó hivatalosan is bejelentette, nem vállalja a kockázatot, és visszalép az olimpiai játékoktól.

„Megannyi gondolkodással eltöltött nap és éjszaka után szeretném elmondani, hogy visszalépek a riói olimpiától – kezdte közleményében McIlroy. – Úgy érzem, túl nagy kockázatot vállalnék akkor, ha részt vennék az olimpián. A családom és a saját egészségem is sokkal fontosabb bármilyen torna bármilyen érménél. Ezt akkor is így gondolom, ha igazak a hírek, és a vírusveszély csökkent.”

McIlroy úgy folytatta: „Tudom, hogy az ír emberek megértik a döntésemet. Nagyon hálás vagyok nektek, akik minden tornán, legyen az bárhol a világon, megállás nélkül buzdítotok. Folytatom a karrierem, és továbbra is szeretnélek megörvendeztetni titeket a pályán és azon kívül is.”

Az ír golfozón kívül korábban már Vijay Singh és Marc Leishman is hasonlóan döntött.