Napokon belül megkezdődhet a Puskás Ferenc Stadion bontása

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Felvonult a létesítményhez a bontást végző cég. A munkákat a székek leszerelésével kezdik. Október 5-re kell eltűnnie a régi stadionnak.


A Magyar Idők című napilap szombati számában megjelent cikk szerint már felvonult a Puskás Ferenc Stadionhoz a bontást végző cég. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy a bontást 2016. október 5-ig kell befejezni. A munkálatokat a stadion lelátóin lévő székek leszerelésével kezdi meg a kivitelező, a több tízezer szék sorsáról a közeljövőben születik döntés.


Az igazi nagy munka azonban nem ez, hanem a lelátók és a pályatest eltüntetése lesz. A régi stadion - hasonlóan a ferencvárosi Groupama Arénához - tovább él majd az új épületben: a törmeléket közel 90 százalékban beépítik és újrahasznosítják - írta a lap.

Körülbelül 50 ezer köbméter beton és vasbeton vár bontásra, amit 100 százalékban újrahasznosítanak. Az NSK-tól kapott adatok szerint ezen felül közel 175 ezer köbméter földet mozgatnak meg, amelyből 45 ezer köbmétert visszatöltenek majd az építkezés során.