Nagy Laci vezérletével győzött a Veszprém

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

-

A Telekom Veszprém házigazdaként 31–25-re legyőzte a lengyel Wisla Plock együttesét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.


A magyar csapatból a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett többek között Aron Palmarsson, Renato Sulic, Marko Kopljar és Ancsin Gábor is hiányzott.


Nagy László, valamint a svéd Andreas Nilsson vezérletével remekül kezdett a Veszprém (64), de a lengyelek derekasan tartották magukat. Kiváló hatékonysággal lőttek a hazaiak, akik háromgólos előnynél (1411) emberhátrányba kerültek, de Mikler Roland bravúros védéseinek köszönhetően átvészelték a kétperces időszakot. Pontosabb, hatékonyabb, gyors játékuknak köszönhetően a hajrában már öt (1712), a szünetben pedig négy találattal vezettek a veszprémiek.


Nagy Laci hat gólig jutott


A második felvonás elején nyolc és fél percen keresztül nem dobott gólt a magyar csapat, ám ez nem volt komoly hatással a különbségre, ráadásul a folytatásban Momir Ilic vezérletével ismét az első félidőben látott eredményességgel kézilabdázott a házigazda (24–19).

Szűk negyedórával a vége előtt felzárkózott a Wisla (2422), ám a veszprémiek időben átlendültek a holtponton, és imponáló játékkal győztek.

A Veszprém csütörtökön Császár Gábor csapata, a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.


Eredmény

Férfi BL, csoportkör, 12. forduló, A csoport:

Telekom VeszprémOrlen Wisla Plock (lengyel) 3125 (1814)

A Veszprém gólszerzői: Ilic 7, Nagy L. 6, Nilsson, Ugalde 55, Lékai 4, Gajic 2, Iváncsik G., Marguc 11