Mourinho keménykedése kiborította az orvosokat

Fotó: Getty Images / Paul Gilham

-

José Mourinho nem hagyta annyiban, hogy a kluborvos, Eva Carneiro feleslegesen ápolta Eden Hazard-t a Chelsea idénynyitó bajnokiján, és lefokozta Carneirót. A Premier League orvosai szerint Mourinhónak fontosabb az eredmény a játékosai egészségénél.


Eva Carneiróról a múlt hétvégéig azért írt a sportsajtó, mert remek munkát végez egy elit csapatnál, és még igen csinos is. A Chelsea bajnoki nyitányán azonban túl empatikus volt, legalábbis José Mourinho edző szerint. Careiro 2-2-nél, amikor a Chelsea amúgy is emberhátrányban volt, berohant ápolni Eden Hazard-t egy ütközés után.

Egy ideig tehát nyolc mezőnyjátékossal focizott Mourinho csapata, az edző pedig tajtékzott: „Nem vagyok elégedett az orvosi stábommal, mert ha a kispadon ülsz, hiába vagy orvos vagy mondjuk szertáros, értened kell a játékot. Tudnod kell, hogy ápolásnál eggyel kevesebben leszünk, ezért ha egy játékos segítségére sietsz, biztosnak kell lenned abban, hogy komoly baja van. Én biztos voltam abban, hogy Edennek nincs súlyos gondja, csak ütközött egyet, és nagyon fáradt volt”. A meccs 2-2 maradt, Mourinho dühöngött a pontvesztés miatt.

Bár Carneiro elegánsan védekezett, megköszönte a rajongóknak, hogy kiálltak mellette, az intelligens hozzáállás nem sokat ért: Mourinho száműzte a kispadtól Jon Fearn fizioterapeutával együtt. Bár maradnak a Chelsea orvosi stábjában, várhatóan már szombaton, a Manchester City elleni bajnokin egyikük sem ül majd a kispadon.

Az ügynek azonban messze nincs még vége: a videofelvételek alapján Hazard kétszer is jelezte a szabálytalanság után, hogy ápolást kér. A Chelsea játékosai szerint Mourinho a fenti üzenete miatt dobta Carneirót a kispadról.

A Premier League-orvosok csoportja pedig aggodalmát fejezte ki, mert Mourinho tette azt közvetíti, hogy az eredmények fontosabbak a játékosok egészségénél. Ezen kívül a közlemény rendkívül igazságtalannak tartja a két orvos lefokozását.