Most Kiss László tettestársának felesége szólalt meg

Fotó: MTVA Sajtó- és Fotóarchívum / Mikó László

-

Lantos László neje tudott a történtekről, de most is azt állítja, hogy Takáts Zsuzsa nem mond mindenben igazat. Az olimpiai bronzérmes tornász, Ducza Anikó a TV2 Tények című műsorában azt mondta, minden nőnek olyan férjet kíván, mint az övé.


Az áldozat, Takáts Zsuzsanna után az egyik elkövető, Lantos László felesége is megszólalt az úszóválogatott korábbi szövetségi kapitányának, Kiss Lászlónak az 1961-es nemi erőszak ügyében.


Az olimpiai bronzérmes tornász, Ducza Anikó a TV2 Tények című műsorában elmondta, hogy tudott arról, mit tett a férje 1961. július 4-én Kiss Lászlóval és V. Lajossal a Sportuszodában.„47 éve vagyok ennek az embernek a felesége, akinek azt mondhatom csak, hogy minden nőnek, mindenkinek aki a világon van, ilyen férjet és ilyen apát kívánok” – mondta Ducza.

Lantos volt az, aki az akkor 18 éves áldozatot az uszoda területén álló szolgálati lakásába csalta, majd ott elsőként megerőszakolta. Az erőszak megtörténtét Ducza Anikó is elismeri, de azt állítja, a dolgok nem úgy történtek, ahogy azt Takáts Zsuzsanna szombaton elmondta. Szerinte ezt támasztja alá, hogy a történtek idején újságíró iskolába járó férje tanárait nem idézték be az ügyben kihallgatásra.

Ducza beszélt a tettesek rovására írt egy nappal később elkövetett erőszakkísérletről is, amikor Kiss és két társa a még fiatalkorú F. Mariannát közrefogva fogdosni kezdte, majd közölte vele, hogy addig nem hagyják elmenni, amíg nem közösül velük. Ducza szerint ebben az akcióban Lantos nem vett részt, viszont tudja, hogy ki volt Kiss két társa, elmondani azonban nem fogja.

A cikk melletti „Úszóbalhé” című dossziéban az esethez kapcsolódó valamennyi cikkünket elolvashatja.