Miklós Edit bravúros lesiklása

Fotó: AFP / PHILIPPE DESMAZES

-

Hetedik lett lesiklásban az alpesi sízők világkupa-sorozatának németországi versenyén, ezzel tovább növelte a vk-pontjai számát, és már a 12. helyen áll a szakági összetettben.


A pénteki eső után derült ég fogadta a mezőnyt a világkupa lesikló futamában, Garmischban. A pálya buckás volt és kihívásokkal teli. Elsősorban a csütörtöki edzésnaptól eltérő pályaminőség, és a látási viszonyok okoztak gondot a sízőknek, akiknek szinte végig árnyékban kellett teljesíteniük.

A pálya felső része gyors volt, a középső szakasznál viszont éles kanyarok következtek, melyek sok versenyzőn kifogtak. Többen is kiestek, de szinte mindenkinél becsúszott egy-egy kisebb hiba.

Miklós Edit végig koncentráltan, okosan sízett. Szinte a teljes futama alatt jobb részidőket ment az akkori éllovas Laurenne Rossnál, az alsó szakaszon viszont nem tudta tartani az előnyét, és 16 százados hátránnyal, harmadik helyre érkezett. Majd következett a világkupa legjobb hét versenyzője, de közülük csak négyen tudtak a magyar síző elé kerülni. A győztes az amerikai Lindsey Vonn lett, aki ismét nagy önbizalommal csúszott, és szerezte meg 38. világkupa győzelmét.

„Kis csalódottságot érzek, mert összejöhetett volna egy jobb helyezés. Jól éreztem a pályát, végig sikerült optimális kanyarokat mennem, de az utolsó kapunál egy bucka miatt kibillentem, és időt vesztettem. A negyedik-ötödik helyezés meglehetett volna, ha ez a hiba nem csúszik be” – mondta Miklós Edit.

Vasárnap a mezőny szuper-óriásműlesiklásban áll rajthoz, Miklós Edit célja ismét a pontszerzés, és szeretné ebben a számban is megközelíteni az élmezőnyt.