Messi történelmi góljaival tovább hízott a Barca előnye

Fotó: AFP / MIGUEL RIOPA

-

A Sporting Gijon elleni elmaradt mérkőzés pótlásán az argentin sztár duplázott, a katalánok 3-1-re nyertek, és hat pontra nőtt az előnyük a bajnoki tabella élén.


Izgalmas, tempós meccsen, a szívósan küzdő és helyenként ügyesen focizó Sporting Gijon otthonában nyert 3-1-re a Barcelona a spanyol bajnokság 16. fordulóból elmaradt (a katalánok a Klubvilágbajnokság megnyerésével volt elfoglalva) mérkőzésen.

Az első gólt azonban a Barcelona lőtte: Messi talált be a 25. percben 17 méterről egy lapos lövéssel a kapuba – ez volt az argentin klasszis 300. bajnoki gólja.


0-1


Azonban csupán két percet kellett várni a hazaiak válaszára: Piqué nem bírta a versenyfutást Alex Menéndezzel, aki középre adott, ott pedig pontosan érkezett Carlos Castro, és a kapuba vágta a labdát.


1-1


A Barca persze nem esett kétségbe, alig négy perc elteltével már újra náluk volt az előny, és megint Messi volt eredményes, aki egy Suáreztől kapott labdát lőtt a nyolc méterről a bal felső sarokba. Ez volt a Barcelona 10 000. gólja tétmérkőzésen. Apró érdekesség, hogy a 9000.-et is Messi lőtte.


A 301., azaz a 10 000.


A játékrész hátralévő perceiben még voltak helyzetek mindkét oldalon, a második 45 percet azonban már egyértelműen a Barca irányította. Amin az sem változtatott, hogy Messi és Neymar után Suárez is kihagyott egy büntetőt, de csak azért, hogy pár perccel később rúgjon egy sokkal szebb gólt, amivel be is állította a végeredményt, illetve 24. bajnoki góljával utolérte az európai Aranycipőért folyó versenyben a Napoli argentin csatárát, Gonzalo Higuaínt.


1-3


A Barcelona így már 31 mérkőzés óta veretlen, és ezek közül 25 találkozót megnyert, a bajnokságban pedig 24 mérkőzés után 60 pontja van, és hat ponttal előzi meg a második helyezett Altético Madridot, illetve további egy egységgel a harmadik Real Madridot.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!