Messi ötödször Aranylabdás - élő

Fotó: DPA / PATRICK SEEGER

-

Ahogy az várható volt, Lionel Messi nyerte a 2015-ös Aranylabdát is. Rövidesen jelentkezünk a zürichi gála összefoglalójával.


Megvan az ötödik

Nincs újabb meglepetés: 2015 aranylabdása Lionel Messi. 2009, 2010, 2011 és 2012 után ötödik Aranylabdáját nyerte el a Barcelona 28 éves zsenije.A nap képe: Ronaldo és Messi barátnője


Egy aranylabdás átadó

Utoljára, 2007-ben fordult elő az, hogy nem Messi vagy Cristiano Ronaldo nyerte meg az Aranylabdát, Kaká volt akkor a világ legjobbja. Ő adja most át a díjat.


Lloyd a női aranylabdás

A világbajnoki döntőben mesterhármast szerző Carli Lloydot választották a legjobb női játékosnak. A 33 éves amerikai focista hosszú másodpercekig nem tudott megszólalni a színpadon a meghatódottságtól.1,6 millióan szavaztak a legszebb gólokra


A gála második meglepetése

Bár Orbán Viktor ott van a gála helyszínén a Puskás Akadémia képviseletében, de minden idők talán legjobb japán játékosa, Hidetosi Nakata adta át a Puskás-díjat.


Hoppá, a gála első meglepetése

Elmarad a Messi tripla, Wendell Liráé az év gólja:Leona Lewis playbackel a színpadon


Lezárult

Közben lezárult a szavazás a Puskás-díjra, rövidesen kiderül, ki a győztes. Mi Messi triplára (Aranylabda, év csapata, év gólja) számítunk ma este.


Luis Enrique ilyen fölénnyel nyert:


Az év csapatába nyolcan a spanyol ligából érkeztek


Ronaldo nem ugrik magasra

Most Cristiano Ronaldót mutatják be, madridi csapattársa, Marcelo beszél róla egy bejátszásban: „Óriási élmény, hogy vele játszhatok. Mindig mondom neki a meccsek előtt, hogy csak fusson be a 16-oson belülre, én majd megtalálom őt a labdával. Persze nem olyan egyszerű, mert nem igazán ugrik magasra, így nagyon pontosan kell hozzá passzolnom” – viccelődött Marcelo.


Utolsó esély

Még néhány percig lehet szavazni ide kattintva a Puskás-díjas gólra (videók a cikk alján).


Luis Enrique az év edzője

A férfiaknál a Barcelona vezetőedzője győzött. Luis Enrique a csapat szoros ütemterve miatt nem tudott elutazni a gálára.Az est első díjazottja

A női focisták legjobb edzője Jill Ellis, az amerikai fociválogatott szövetségi kapitánya kapja. A beszédében persze elmondja, hogy az egész csapaté, a játékosaié és a stábtagoké is ez a győzelem.Az év csapata


Szelfi a műsorvezetővel


Csak Messin múlik az Aranylabda

Elkezdik bemutatni egyesével a jelölteket. Messi az első, róla válogatottbeli csapattársa, Lavezzi nyilatkozik egy bejátszásban: „Minden játékos fölött van. Nemcsak képességeiben nő mindenki fölé, hanem abban is, hogy a nehéz pillanatokban, az igazán komoly meccseken is tudja hozni a legjobbját. Ha ő akar még Aranylabdát nyerni, akkor nyerni is fog, ebben biztosak lehetünk.”


Pogba Messi nyomdokain

Lionel Messi 2009-es beválasztása óta Paul Pogba a legfiatalabb játékos (22 éves), aki bekerült az év csapatábaMihez kezd Ronaldo?

Egy dán szurkoló eltalálta a FIFA év csapatának tagjait, ki is sorsolták, mint szerencsést, így a helyszínen kérdezhetett bármelyik játékostól, akitől akart. Az egyébként kapus fiatalembert felhívták a színpadra (nem kis élmény lehetett), ő pedig Ronaldótól azt kérdezte, hogy mit fog tenni, ha vége a karrierjének. „Van egy tervünk a csapatommal, a márkámat szeretnénk továbbvinni” – válaszolta Ronaldo.


A FIFA év csapata

Négy-négy Barcelona- és Real Madrid játékos kerüt be az év csapatába: Neuer - Dani Alves, Sergio Ramos, Thiago Silva, Marcelo - Iniesta, Modric, Pogba - Neymar, Messi, Cristiano Ronaldo.Még él a szavazás a Puskás-díjra

Még körülbelül 40 percig (19.20-ig) lehet szavazni az év legszebb góljára ide kattintva. A három jelölt gólt lentebb tálaljuk.


Az esélyekről sokat elárul, hogy Messi győzelmére szinte semmit sem fizetnének a fogadóirodák, a William Hillnél például 1,04-es oddsszal adják, hogy a ő viheti haza a focivilág legrangosabb egyéni kitüntetését. A szintén barcelonai Neymarnál 10-es, míg a Real Madridot erősítő címvédő, és háromszoros győztes Cristiano Ronaldónál 20-as az odds.


Még egy kis sztárparádé


Messi a feleségével jött el


Pogba az édesanyját hozta el a gálára


Ronaldónak Messi bal lába kellene

A gála előtt szokás kiültetni a három jelöltet a sajtó képviselői elé, akik kérdezhetnek mindhármójuktól. Arra a kérdésre, hogy ki milyen tulajdonságát irigyli a másiknak, Messi kitérő választ adott, szerinte ők mind külön egyéniségek, Ronaldo Messi bal lábát kérné, Neymar pedig így felelt: „Nekem mindkettőjük lába kellene.”


Neymar egyébként nem győzte dicsérni Messit, szerinte az mindent elárul, hogy hét éve mindig ott van az Aranylabda három jelöltje között. „Nemcsak a pályán, de azon kívül is fantasztikus személyiség. Úgy is mondhatnánk, hogy teljesen bele vagyok esve” – oldotta a brazil a feszültséget.


Angolul tudók előnyben:


A zürichi gálán az év legszebb góljának szerzőjét is díjazzák méghozzá a Puskás Ferenc-díjjal. Messi itt is bekerült a háromba ezzel a szólóval:Wendell Lira ezzel nevezett:


Alessandro Florenzi pedig ezzel:


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!