Szárnyal a magyarországi bevándorlók focicsapata

-

Az Inter CDF kiütéssel nyert a Magyar Kupában, tavaly feljutott a budapesti másodosztályból az elsőbe, ahol vezeti a tabellát.


Magyar Kupa, 2. forduló:
Inter CDF (BLSZ I.)–Hajdúböszörményi TE (megyei I.) 5–1
gól: Lunzitisa (31., 83.), Kerekov (60.), Odia (66.), Azeez (87.), ill. Tóth L. (38.)

Erre az eredményre figyeltünk fel a Puskás Akadémia veresége mellett a hazai kupa első körében. Az Inter CDF 2006-ban alakult Budapesten, még Afrique Internationale CDF néven. Két évvel később váltott a mostani nevére, a szerelése pedig kék-pirosból fehér-kék-világoskék lett, miután „a legtöbb magyarországi klub nem tudta elfogadni az afrikaiakból álló együttest”.
A csapat elnöke a nigériai Nelson Victor, a meccseit pedig a Siketek kilencedik kerületi pályáján játssza. Az Inter célja elsősorban a gyerekek és fiatalok integrációjának elősegítése a focin keresztül. A keret gerincét nigériai játékosok adják a mai napig is, de magyarok is fociznak az Interben, amely az előző idényben Budapest Kupa-döntőt játszott, és feljutott a BLSZ I-be, ahol öt forduló után ugyanúgy százszázalékosan vezeti a tabellát, mint az olasz névrokon a Serie A-t.A Magyar Kupában pedig immár a harmadik fordulóban szerepelhet az Inter CDF, amelynél már izgatottan várják a pénteki sorsolást.