Megvan Hosszú negyedik aranyérme

Fotó: MTI/AP / Michael Sohn

-

Hosszú Katinka 200 háton védte meg címét, ezzel megszerezte pályafutása 18. rövidpályás világbajnoki érmét, e tekintetben pedig az örökrangsor élére ugrott.


Hosszú először a 200 hát döntőjében volt érdekelt: a szám címvédőjeként és világcsúcstartójaként már az első hossz után az élre állt, és fantasztikus fordulóival ellépett a többiektől. Az utolsó hosszra közel két másodperces előnnyel fordult rá, és ezúttal is óriási fölénnyel győzött.

Másodszor 100 vegyesen ahol ugyancsak világcsúcstartó és címvédő állt rajthoz, itt Verrasztó Evelynnel azonos futamba került az elődöntőben. Hosszú futamgyőztesként 57.53-as idejével több mint egy másodperccel a teljes mezőny fölé kerekedve jutott döntőbe, míg Verrasztó 1.00.59 perccel hetedik lett, ami összesítésben a 13. helyet érte.


Hosszú a negyedik aranyérmét szerezte Windsorban


A nap zárásaként a kifejezetten megterhelő 800 gyors várt még Hosszú Katinkára: itt már érződött rajta a fáradtság, és 8:36.76 perccel a nyolcadik lett.

Úgy gondolom, eddig elég jól sikerült a világbajnokság, bár vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de ez törvényszerű, amikor ennyi számot úszik az ember. A mai nyolcszáz gyors például nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de sajnos az előző szám után nem tudtam rendesen levezetni, és ez visszaütött. Viszont most jön végre egy kis pihenő. A kétszáz hát aranyérmének örülök, igazából most ennyi is elég volt, a száz vegyes jól sikerült, kíváncsi leszek, holnap mire leszek képes ebben a számban, mert este nekem ez lesz az első a programban értékelte a napját Hosszú Katinka.