Megkezdték Törőcsik felébresztését

Fotó: MTI/Németh Ferenc / MTI/Németh Ferenc

HÁTTÉR

A múlt héten agyműtéten átesett Törőcsik András kezelése a terv szerint halad, megkezdték a korábbi újpesti klasszis ébresztését. A barátai a felépülése utáni boldogulását is igyekeznek bebiztosítani.


"Már megkezdték Kese ébresztését, bár azt nem lehet tudni, hogy a folyamat meddig tart" – mondta a Nemzeti Sportnak Törőcsik barátja, Polonkai Zoltán. Polonkai arról is beszámolt, megpróbálnak egy állandó elfoglaltságot és anyagi hátteret biztosítani az újpestiek legendájának. "Hamarosan bejegyzésre kerülhet a Törő-Döm(e) Alapítvány, amely olyan lehetőséget nyújthat Kesének, amelyről eddig csak álmodozhattunk. Ez az alapítvány pénzügyi segítséget adhat az Old Boys-válogatottnak is, amelyben Törőcsik András, Détári Lajos és a régmúlt nagy sztárjai szerepelnek és népszerűsítik a futballt itthon és a határon túl is." Törőcsiknek az alapítvány jóvoltából állandó jövedelme lehet, a válogatott szereplésein túl játékosügynökként dolgozhat, tehetségeket fedezhet fel. Polonkai elmondta, Törőcsik tudomásul vette, hogy változtatnia kell a hétköznapjain. "Egyszerűen nem hagyhatja cserben azokat, Nyilasi Tibort, s megannyi barátját, akik segíteni próbálnak. Várjuk, hogy felépüljön, amire most már ki merem jelenteni, minden esély megvan." Törőcsiknek a múlt hétfőn egy esés következtében vérrög keletkezett a koponyájában. Ezt egy műtéttel eltávolították, azóta is eszméletlen állapotban van, de nincs komplikáció és nincs közvetlen életveszély.


Egressy Zoltán drámaíró készülő könyvében (Lila csík, fehér csík) így ír Törőcsikről, aki egy korábbi balesete után szintén kórházban feküdt.