Magyar Hírlap: Kétmillióért úszott Hosszú Kecskeméten

Fotó: MTI/EPA / Abir Szultan

-

„Még nem véglegesek az olimpiai számaim, most már választanunk kell” – nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 Sportnak Kecskeméten, ahol az Univer 24 órás úszóünnepén vett részt – a Magyar Hírlap szerint – kétmillió forintért. A Magyar Úszó Szövetség és közte fennálló nézeteltéréssel kapcsolatban nem nyilatkozott az ötszörös világbajnoknő.


„London óta arra fókuszálunk, hogy mik azok a számok, amelyekben esélyes lehetnék. Annyit sikerült előrelépnünk az elmúlt három és fél évben, hogy most már választanunk kell, ami egy szerencsés helyzet” – nyilatkozta a kevesebb mint fél év múlva kezdődő riói játékokra készülő Hosszú. Hozzátette: olyan sok száma van, amiben el tudna indulni, hogy edző férjével, Shane Tusuppal választaniuk kell, mi az, amire ráállnak.

„Meglátjuk, mi hogyan alakul, melyek azok a versenyszámok, amelyekben tényleg olyan előrelépést érünk el, ami elég lehet a sikerhez. Beszélgetünk erről szinte minden egyes nap” – fogalmazott az úszó.


Lassan választaniuk kell


Arra a kérdésre, hogy hol tart az olimpiai felkészülésben, kifejtette: 2012-ben elkezdtek egy programot, így minden évben elemezni tudják, hogy miben sikerült fejlődnie, miben nem. „Szerencsére az elmúlt három év nagyon jól sikerült, reméljük, hogy hasonlóan sikerül majd az idei is” – mondta, majd úgy folytatta: jobban haladnak, mint eddig bármikor. „Ha visszanézem a tavaly januári időeredményeimet, akkor jól látszik, hogy sokat sikerült előrelépnem, ami nagyon biztató, és sok önbizalmat is ad. Úgyhogy nyugodt szívvel mondhatom, nagyon jól megy a felkészülés, remélem, hogy semmilyen betegség vagy sérülés nem fog hátráltatni.”


Előrébb tart, mint bármikor


Hosszú Katinka a kecskeméti eseményen néhány hossz erejéig maga is vízbe szállt. „Ez a pár száz méter nekem könnyű volt, de tényleg le a kalappal azok előtt, akik huszonnégy órán keresztül fognak úszni. Ez egy kihívás, lehet, hogy jövőre én is megpróbálom. Mindenképp érdekes dolog lenne elindulni.”

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy Hosszú kétmillió forintért vállalta a szereplést a kecskeméti úszóünnepen.