Luis Enrique megvédte Messi 11-es trükkjét

Fotó: AFP / ODD ANDERSEN

-

Luis Enrique, a Barcelona edzője szerint Lionel Messi nem volt arrogáns, amikor a büntetőt legurította Luis Suáreznek a Celta Vigo elleni vasárnapi spanyol bajnoki találkozón.


„Biztosan van olyan, akinek tetszett, s van, akinek nem – mondta a szakember a 11-esről, melyet Messi a 81. percben végzett el, de váratlan módon nem a kaput célozta, hanem csatártársának gurította le a labdát. – Azon túl, hogy trófeákat szeretnénk elhódítani, az a célunk, hogy szórakoztassunk és látványos módon nyerjünk. Teljesen szabályos volt a büntető, Cruyff is végzett így el 11-est, mindannyian emlékezhetünk rá.”

A mérkőzést 6-1-re nyerte meg a Barcelona, s a 81. percben rendhagyó módon értékesített büntető volt a csapat negyedik, egyben Suárez harmadik találata.


A vita tárgya


A Barcelona holland legendája, Johann Cruyff 1982-ben már (újra) az Ajax játékosaként végzett el hasonló módon egy 11-est: a holland csatár legurította a labdát Jesper Olsennek, aki azonban - Suárezzel ellentétben - visszapasszolt Cruyffhoz, s ő lőtt a kapuba.


Cruyff 11-ese


„Nekem nem lenne bátorságom ehhez, mert én valószínűleg átesnék a labdán egy ilyen szituációban” – mondta Luis Enrique, hozzátéve, hogy ő a csapat edzésein rengeteg trükköt lát, így nem lepődött meg, s nem gondolja úgy, hogy bármi különös történt volna.

A trénert állítása szerint nem érte teljesen váratlanul a trükk, ám a Barca játékosai közül többeket meglepett ez a megoldás:

„Én személy szerint nem láttam, hogy edzéseken ezt gyakorolták volna. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy előre eltervezték” – közölte Andres Iniesta, hozzá hasonlóan Raul Albiolnak sem volt sejtése, hogy mire készül Messi.