Lelkendezve beszélt a koreai hokisokról az amerikai sportdiplomata

Fotó: MTI/AP / Petr David Josek

-

Nobel-békedíjat adna az egyesített koreai női jégkorong-válogatottnak Angela Ruggiero, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának amerikai tagja. Az egyesített csapat kikapott Svájctól.


"Szeretném, ha ez a csapat megkapná a Nobel-békedíjat" – mondta a jégkorongozóként olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok Ruggiero. A 38 éves sportdiplomata azt mondta: négy olimpián vett részt, pontosan tisztában van azzal, hogy az ötkarikás játékok soha nem az egyénekről szólnak, hanem a csapatról és az országról.

"Ezt az erőt láttam rajtuk szombat este" – mondta Ruggiero, miután a házigazdák egyesített csapata 8-0-ra kikapott Svájctól.

A koreaiak hétfőn Svédországgal, szerdán Japánnal találkoznak a csoportkörben. A koreaiak abban az esetben juthatnak tovább, ha a B csoport első vagy második helyén végeznek, így játszhatnak az elődöntőbe jutásért az A csoport harmadik vagy negyedik helyezettjével.

A házigazda Koreai Köztársaság és a Koreai NDK között az olimpia előtt közeledés történt, és január közepén több megállapodás született. Ennek egyik eleme a közös koreai csapat indítása a női jégkorongtornán.