Kubatov szurkolói ankétot tart, a Fradi-ultrák kibékültek

Fotó: Facebook/Fradimob

-

A Fradi-szurkolóknak erőt adott a Csepel–Ferencváros II. NB III-as bajnoki, amelyre több mint tízezer néző látogatott ki. Tovább küzdenek Kubatov Gábor ellen, aki közben ankétot hirdetett meg, de csak a bérleteseknek.


A meccseket bojkottáló, Kubatov Gábor FTC-elnök ellen tiltakozó Fradi-drukkerek mellé már nemcsak más csapatok ultrái állnak be, hanem lassan a média is egyre többet foglalkozik velük. A rendezvényeiket rendre balhé nélkül lebonyolító Fradi-szurkolók között köztudottan voltak/vannak ellentétek, de a cél érdekében ezek a csoportok úgy döntöttek, hogy félreteszik az ellenségeskedést.

„Mivel az elkövetkező időszak nagyon fontos lesz a Tábor életében, és a jelenlévőknek a legfontosabb a Ferencváros, a Ferencváros Tábora, ezért a FradiMob/SZSZJN-t alkotó egyik csoport és az SZSZJN-t alkotó másik csoport


félretett minden ellentétet, és egységben folytatják a munkát tovább

– írja a Fradimob.hu.


Így indult a csepeli meccs:


A Green Monsters szurkolói csoport vezetője, Hamberger Ádám a sikeres csepeli rendezvény után a Borsnak elmondta, hogy szerinte lassan itt az ideje, hogy a Ferencváros vezetése észbe kapjon.

„Rajtuk kívül már mindenkinek kinyílt a szeme. Azok a szurkolók is hangot adtak nemtetszésüknek, akik látogatják az FTC meccseit, a média is teljes mértékben beállt mögénk, és a közvélemény is támogat bennünket.”

A tiltakozó csoport szószólója szerint már nem kell sokat várni arra, hogy az FTC vezetői végleg beszüntessék a vénaszkennert, és az ultrák visszajussanak a stadionba, mert Kubatov Gáborra egyre nagyobb nyomást gyakorolnak.


Nem kivételezést, csupán egyenlő feltételeket akarunk.

Egy egységes beléptetési rendszert, hogy úgy járjunk meccsre, ahogy az ország többi stadionjába lehet. Ne legyen se könnyebb, se nehezebb bejutni egyik vagy másik stadionba” – utalt arra, hogy az NB I-es klubok nagy részénél eltörölték a szurkolói kártyát, de a Ferencvárosnál még mindig csak szkennelve lehet bejutni a stadionba. Hamberger hozzátette: további rendezvényeket terveznek, de ezeket még nem árulja el.


Hamberger és mögötte a Tábor:


A Fradi-ultrák néhány hete szurkolói ankétot tartottak, miután a klub két éve nem tett ilyet. Azon elmondták, hogy hajlandóak leülni tárgyalni Kubatov Gáborral, az elnök azonban később jelezte, ő nem enged. A Ferencváros bérletesei közben levelet kaptak, amelyben a klub meghívja őket egy szurkolói ankétra, de csak azokat, akik bérlettel rendelkeznek.

A teljes meghívó itt elolvasható, viszont érdemes egy mondatot kiragadni belőle: „A klub évek alatt azért építette fel a Fradi Média platformot, hogy a lehető legjobban kiszolgálja az FTC szurkolóit, akik mindig hitelesen, gyorsan, jó minőségben értesülhessenek a klubban, a klub körül zajló eseményekről.”

Ehhez képest a Fradi.hu a csepeli NB III-as meccsről úgy számolt be, hogy egy szót sem írt a körítésről: