Kiss László élő adásban próbálta felhívni Hosszú Katinkát

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

A kapitány azonban ezúttal sem járt sikerrel. Így marad a a hadiállapot a magyar „úszósporttól elkülönült úszó” és a szövetség között.


Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az ATV Egyenes beszéd című műsorának élő adásában próbálta felhívni Hosszú Katinkát – az úszónő azonban, ahogy azt már a kapitány megszokhatta, ezúttal sem vette föl neki a telefont.


A Hosszú Katinka kontra Magyar Úszó Szövetség csatározás csütörtökön bővült újabb fejezettel, amikor az ötszörös világbajnok Hosszú értesítette a szövetséget, hogy nem fog részt venni az áprilisi országos bajnokságon. A részvétele azért lett volna fontos, mert az idei év két hivatalos versenye közül az ob az egyik, ahol a női 4x200 méteres gyorsváltó megúszhatja az olimpiai szintet. Erre pedig Hosszú nélküli szinte alig van esélyük. Marad a nyári Európa-bajnokság a cél elérésére.

Kiss László az ATV-ben is elmondta, hogy Hosszú Katinka most „elkülönült a magyar úszósporttól”, és nem áll szóba a szövetséggel, csak a Magyar Olimpiai Bizottság egyes tisztviselőinek veszi fel a telefont. A kapitány továbbra sem érti, hogy miért romlott meg a viszony a sportoló és a szövetség, illetve a sportoló és közte. Véleménye szerint a hazai körülmények korántsem olyan botrányosak, mint ahogy azt Hosszú lefesti. Csak idén kilenc amerikai edzőtábor segíti a válogatott felkészülését.

Extraként tavasszal átadják a felújított Komjádi uszodát, ahol világszínvonalú körülmények között készülhetnek a magyar úszók. A szövetségi kapitány azt mondta, továbbra is bízik abban, hogy rendeződhet a kapcsolat Hosszú Katinkával, ahogy fogalmazott: „a remény hal meg utoljára”.