Király Gábor tervei változatlanok

Fotó: Bongarts / Christof Koepsel

-

Király Gábor már tudja, mit hoz a jövő, de még korainak tartja kimondani. Az Eb-n remekül teljesítő kapus a csapategységet méltatta.


A mackónadrágjával hódító magyar kapus többek közt beszélt a tavaly őszi, norvég meccsek alatt érezhető szurkolói, sőt társadalmi támogatásról. Kiemelte, hogy mindenki tudta a szerepét, és hogy a tolerancia volt a legnagyobb érték a csapaton belül – mindenki mindent félretett a közös cél érdekében.


„Motiválni nem nagyon kellett senkit” – így Király, aki szerint átérezték a tét súlyát.

A kritikákkal nem foglalkozik, bármi történik, jó vagy rossz, ő megy továbbra is előre. Jólesik neki a dicséret, de nem tud vele mit kezdeni, csak próbálja a legtöbbet kihozni magából – mondta Király a Digi Sport reggeli műsorában.

A belgák ellen már ő is érezte, hogy nem sikerült az, amit elterveztek, de örül, hogy belekóstolhatott az ehhez hasonló tornák hangulatába. Szerinte az elmúlt hetek nagyon kemények voltak, hiszen a sok utazás, edzés nagyon megterhelő. Úgy érzi, ettől függetlenül mindenki a maximumot nyújtotta, senki nem lógott ki a csapatból.

A jövőjét firtató kérdésre csak annyit felelt, „a döntés már rég óta megszületett, ezzel kapcsolatban nincsen változás”. Ahogy pár napja a reptéren, úgy most is elmondta, csak most értek haza az Eb-ről, most zökkennek vissza a hétköznapokba, mindennek meglesz a helye és az ideje.

Király Gábor a magyar válogatott rekordere 107 válogatott meccsel.