Kihagyja a kézi-Eb-t a veszprémi klasszis

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Talpsérülése miatt kihagyja a januári, lengyelországi Európa-bajnokságot Gulyás Péter, a férfi kézilabda-válogatott és a Veszprém jobbszélsője.


„Nem az első pofont kapom a sorstól. Volt úgy, hogy egy Európa-bajnokságot nem tudtam végigjátszani, és 2008-ban a KEK döntőtől is lemaradtam – kezdte a Telekom Sporthír Szolgálatnak Gulyás. – Dr. Erdély Gábor, a válogatott orvosa és a segítőtársai mindent elkövetettek a gyógyulásomért, kaptam gyulladáscsökkentőket és plazmakezelésben is részesültem, de a teljes gyógyulásról még mindig nem beszélhetek. Érzékeny a talpam, a válogatott edzőtáborában csak olyan gyakorlatokat csinálhattam, amiket ülve vagy fekve lehetett elvégezni, futásra pedig nem is gondolhattam.


Sokszor és jobb híján egyedül gubbasztottam a szállodai szobámban.

Gulyás helyére Hornyák Péter (Csurgói KK) került be a keretbe. A válogatott szombaton Zentán, vasárnap pedig Kecskeméten játszik felkészülési mérkőzést a szintén Eb-résztvevő szerb csapattal.

Az Eb január 15-én kezdődik, Talant Dujshebaev szövetségi kapitány együttese a D csoportban 16-án Montenegróval, 18-án Oroszországgal, 20-án pedig Dániával találkozik.

Az Eb győztese – francia siker esetén az ezüstérmes – kijut a riói olimpiára, illetve a világbajnok franciákon és az olimpiai selejtezőre már kijutott csapatokon (Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország, Szlovénia) kívül a két legjobb helyen záró együttes is szerepelhet az olimpiai selejtezőn.