Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A Ferencváros házigazdaként 27-26-ra kikapott a címvédő CSM Bucuresti csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott.


Eredmény, női BL, negyeddöntő, visszavágó:

FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti (román) 26-27 (15-14)


Telt ház előtt játszhatták a visszavágót a csapatok, a Ferencváros szurkolói látványos lelátói koreográfiával köszöntötték kedvenc csapatuk játékosait a BOK (volt Syma) Csarnokban. A sérült Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra ott volt a keretben, de azt már a kezdés előtt tudni lehetett, hogy utóbbi nem tölthet sok időt a pályán.


A bukarestiek türelmesen kezdtek, és mivel pontosabban céloztak, a kilencedik percben már három találattal vezettek (3-6). A romániai mérkőzéshez képest sokkal jobban teljesítő Bíró Blanka védéseire alapozva a 22. percre felzárkózott és egyenlített az FTC (11-11). Kisvártatva a vezetést is visszavették a hazaiak, de mivel támadásban csak a montenegrói Marija Jovanovic nyújtott átlag felettit, jelentős előnyt nem tudtak kialakítani (15-14).

A játék képe a szünet után sem változott, és a Ferencváros dolgát az sem könnyítette, hogy a norvég játékvezetők túlságosan tisztelték a címvédőt. Elek Gábor vezetőedző továbbra is keményebb védekezést és gyorsabb támadójátékot kért játékosaitól, de ez sem vezetett eredményre.

A második félidő közepén hosszú percekig állt a játék, mert a közönséget annyira felhergelték a játékvezetők megkérdőjelezhető döntései, hogy a román kapu előterébe egy söröspoharat és pénzérméket dobtak. A vendégcsapat játékosai és edzői hevesen tiltakoztak, majd utóbbiak kölcsönösen lökdösni kezdték egymást az európai szövetség szerb ellenőrével.

A folytatásban Bianca Bazaliu vezérletével ismét magabiztosan vezettek a bukarestiek, részben azért, mert a magyar csapat nem a megfelelő hőfokon és nem kellő pontossággal kézilabdázott. Amikor ez változott, az FTC egyenlített, de végül egy góllal kikapott.

A CSM Bucuresti legeredményesebb játékosa a spanyol Martin Berenguer volt öt találattal.