Hosszabbított Anglia legkeresettebb csatára

Fotó: AFP / OLI SCARFF

-

A Premier League következő gólkirályjelöltje, Jamie Vardy 2019-ig írt alá a klubjához, a Leicester Cityhez. Ezek után várhat rá a Chelsea és a Liverpool is, és ha ki is várják, biztos, hogy nem aprópénzért viszik el.


A Premier League góllövőlistáját 18 találattal vezető Jamie Vardy három és fél évvel, 2019. június 30-ig meghosszabbította szerződését a Leicester Cityvel. Vardy 2012-ben 1 millió fontért került az amatőr Fleetwood Town csapatától a Leicesterhez, amellyel 2013-ban a másodosztályt megnyerve feljutott a Premier League-be.


A Rókák színeiben eddig 121 bajnoki meccsen 43 gólt lőtt, nem elhanyagolható, hogy ebből 22-et a legutóbbi 35 meccsen, 18-at pedig a most futó szezonban – nem kis szerepet játszva a tavalyi bennmaradásban, és még nagyobbat abban, hogy idén 24 forduló után 3 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot.


Vardy (jobbra) kedden este a Liverpool ellen is duplázott


Vardy a PL egyik legalulfizetettebb játékosa volt, és valószínű, hogy az elmúlt évtizedben nem nagyon akadt olyan angol válogatott focista, akinek heti 40 ezer fonttal szúrták ki a szemét. Most ez az áldatlan állapot is helyre került: az összeg – egyelőre – nem publikus, de az angol sajtó szerint látványosan megemelték Vardy fizetését.

A PL nagymenői közül a Chelsea, a Liverpool és a két manchesteri csapat is ott szaglászott már a Rókák ólja körül, hogy elvigye Vardyt és/vagy a csapat másik ászát, Riyad Mahrezt, így aztán a csatár és a klub a legjobbkor vetett véget a karácsony óta tartó szerződési huzavonának. Decemberben heti 90 ezer fontos ajánlatról szóltak a hírek, nem valószínű, hogy ennél kevesebb lett a vége.

A Leicester szempontjából azért volt különösen fontos, hogy minél előbb dűlőre jussanak a csatárral, mert a szezon legkeményebb 12 napja vár(t) rájuk, február 2-án, kedden a Liverpoolt fogadták, és Vardy duplájával 2-0-ra nyertek. Hatodikán a Manchester Cityhez, 14-én pedig az Arsenalhoz látogatnak. Utóbbi két csapat a Leicester közvetlen üldözője, valószínű, hogy azokon a meccseken fog eldőlni, ki nyeri idén az angol bajnokságot. A csatár kivásárlási ára egyelőre nem ismert, de biztos, hogy ha valamelyik kérő ki akarja vásárolni a szerződésből, annak igen mélyre kell nyúlnia a zsebében.