Későbbre tennék a történelmi ManUnited-Liverpool kupacsatát

Fotó: AFP / JEWEL SAMAD

-

A kerületi önkormányzat kérését a MU is támogatja, és lehet, hogy az UEFA is enged. A Szent Patrik-nap miatt nem lenne biztonságos.


Múlt hét pénteken az Európa-liga nyolcaddöntőjében összesorsolták a Manchester Unitedet és a Liverpoolt. A két angol nagy csapat – szinte hihetetlen, de igaz – először találkozik egymással európai kupamérkőzésen.


Az első felvonást március 10-én (helyi idő szerint) 20:05-kor kezdődik Liverpoolban, a visszavágóra pedig az eredeti kiírás szerint március 17-én (szintén helyi idő szerint) 18:00-s kezdettel kerülne sor. A traffordi (Manchester azon városrésze, ahol a klub stadionja, az Old Trafford található) tanács azonban kéréssel fordult az UEFA-hoz, hogy halasszák későbbre a mérkőzés kezdését.


Biztos, hogy bőven lesz éppen elég dolguk a rendőröknek az Old Trafford környékén a visszavágó napján


A tanács azzal indokolja a kérést, hogy éppen március 17-én lesz az írek nemzeti ünnepe, a Szent Patrik-nap, amikor egyébként is óriási felfordulás van a városban, és az ünneplőkre ráereszteni még mintegy 70 ezer MU-drukkert, és a csapatát várhatóan elkísérő mintegy ötezer liverpooli szurkolót, nem lenne igazán szerencsés döntés. Az ünneplők este nyolcra már többnyire levonulnának, és maradnának a meccsre érkezők – az sem kevés ember.

A kezdeményezést a Manchester United is támogatja, és a traffordi tanács is úgy látja, hogy közös a gond és a cél is.

„Nem csak nekünk, a klubnak is komoly gondot jelentene a korai kezdés. A megfelelő létszámú biztonsági személyzet, a stewardok, és az egészségügyi ellátás biztosítása terén egyaránt. Nem látunk más megoldást, csak a 8 órai kezdést” – mondta a traffordi tanács egyik tagja.

A BBC értesülései szerint az UEFA kész engedni a manchesteriek kérésének, de hivatalos döntés még nem született az ügyben.