Jó játékkal is képtelen nyerni a kéziválogatott, feladták az olimpiát

Fotó: MTI/EPA-PAP / MACIEJ KULCZYNSKI

-

Talant Dujsebajev szövetségi kapitány csapata időnként jól játszott, de így is 31-29-re kikapott a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó előtti fordulójában Spanyolországtól.


A spanyolok az első percben vezetést szereztek, utána azonban az első félidőben szinte végig nálunk volt az előny, 3-1-re és 7-4-re is vezettünk, de a szünetre mégis 15-15-ös döntetlennel mehettek a csapatok.

A második félidőben fordított volt a forgatókönyv, a spanyolok végig vezettek, mi csak futottunk az eredmény után, és bár a hajrá még szoros lehetett volna, de a kétgólos különbség így is megmaradt.


Mikler jól védett


A magyar csapatban volt néhány jó teljesítmény, például Mikler Roland végre jól védett, Nagy László kilenc lövéséből kilenc gól lett, őt választották a meccs legjobbjának, de így is hullámzott a játékunk. Kaptunk üres kapus gólt és emberelőnyben sem támadtunk jól, ez pedig a spanyolok ellen kevés volt. A magyar csapat Montenegró legyőzése után kikapott Oroszországtól, Dániától, a középdöntőben pedig Németországtól és Spanyolországtól is, így továbbra is 0 ponttal áll.


Nagy László igazi vezéregyéniség volt


A vereség azt jelenti, hogy már csak matematikai esély maradt a riói olimpiára, de ehhez mindenképpen le kell győzni szerdán a svédeket (így juthatunk tovább).

Talant Dujsebajev a meccs után az M4-nek így nyilatkozott: „Vesztes meccs után mindig nagyon nehéz értékelni. Amíg az alapvető dolgokat a kézilabdázásban nem tudjuk, addig nem beszélhetünk taktikáról. Ettől a pillanattól kezdve az olimpiára való kijutás egy álom marad és nem realitás. Három napot pihentünk, ráadásul a svédek utánunk játszanak, így nem hivatkozhatunk fáradtságra.”


Dujsebajev szerint nem realitás az olimpia


Nagy László szerint sok meccs kell még a magyar válogatottnak. „Örültem volna, ha az előző két meccsen is így játszunk, ma volt tartása a csapatnak, egyben felszabadultan is játszottunk, azért tudtunk pariban lenni a spanyolokkal. Ennek ellenére vagy ezer meccs kell még ennek a csapatnak, sok apróság hiányzik, amit sok meccsel lehet csak megtanulni.”