Ilyet még nem látott a US Open közönsége

Fotó: MTI/EPA / Justin Lane

-

A Serena Williams elleni győzelem sokat kivett Roberta Vinciből, aki a honfitársa ellen már nem találta a ritmust a döntőben, ahol Flavia Pennetta másfél óra alatt győzte le. A két olasz teniszezőnek ez volt élete első Grand Slam-döntője.


Az olasz Flavia Pennetta nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesét, miután a szombati döntőben két játszmában legyőzte honfitársát, Roberta Vincit. Az első szettben fej fej mellett haladtak, és rövidítésben Pennetta volt a jobb. A folytatásban Vinci – aki az elődöntőben bombameglepetésre legyőzte a címvédő, világelső amerikai Serena Williamset – nem találta a ritmust, 4:0-s hátrányba került, innen pedig már nem volt számára visszaút. A mérkőzés 1 óra 33 percig tartott. A két olasz teniszezőnek ez volt élete első Grand Slam-döntője, és mind a ketten harmincon túl érték el ezt a sikert. Matteo Renzi olasz miniszterelnök is New Yorkba repült, hogy lássa az olaszok csatáját. A győzelme után Pennetta bejelentette, hogy visszavonul, a mostani döntő volt az utolsó meccse.


"[Winning a slam] was something that was always a dream when I was a little kid, and now it's a reality." - Flavia Pennetta to ESPN Tennis.

Posted by US Open Tennis Championships on Saturday, September 12, 2015

Női egyes, döntő:

Flavia Pennetta (olasz, 26.) – Roberta Vinci (olasz) 7:6 (7-4), 6:2