Ibrahimovic megfizethetetlen árat kért, hogy a PSG-nél maradjon

Fotó: MTI/AP / Christophe Ena

-

Az Eiffel-torony helyén kellene neki egy szobrot állítani, hogy Párizsban folytassa a svédek bosnyák-horvát származású csatára. Vagyis Zlatan Ibrahimovic távozik a Paris Saint-Germaintől, amely a hétvégén ismét megnyerte a francia bajnokságot.


„Ahogy a dolgok állnak, a következő idényben nem leszek a PSG-nél” – nyilatkozta a 34 éves svéd csatár a Troyes elleni 9-0-s idegenbeli győzelmet követően, amellyel a PSG 30 forduló után bebiztosította elsőségét a Ligue 1-ben. A találkozón mesternégyest elérő Ibrahimovic megjegyezte: még másfél hónapja van a fővárosi együttesnél, amellyel sorozatban negyedszer ünnepelhet bajnoki címet.

„Ha állítanak nekem egy szobrot az Eiffel-torony helyén, természetesen maradok” – tette hozzá. A 115 francia bajnokiján 102 gólt szerző Ibrahimovic szerződése az idény végén lejár, de a klub vezetői és csapattársai egyaránt bíznak abban, hogy a támadó marad.


Fasten seatbelts

Közzétette: Zlatan Ibrahimovic – 2016. március 13.

„Párizs varázslatos, Ibrahimovic varázslatos” – mondta a Canal Plus televíziónak a PSG katari elnöke, Nasszer al-Helaifi. Hozzátette: Ibrahimovic nagyszerű játékos, és a klubnál mindenki azt akarja, hogy maradjon. „Beszélni szeretnénk vele erről” – mondta.

A csapat brazil védője, David Luiz szintén bízik a közös folytatásban a klasszis játékossal. „Nagyon boldog lennék, ha maradna. Egyáltalán nem öreg még” – hangsúlyozta a hátvéd a mostani szezonban 24 bajnokin 27 gólt szerző csatárral kapcsolatban.

A mostani Ibrahimovic 13. bajnoki trófeája, a négy franciaországi siker mellett az FC Barcelonával egy, Olaszországban három klub - Juventus, Internazionale, Milan - színeiben összesen hat, míg a holland Ajax játékosaként két bajnoki címet ünnepelhetett. A PSG még további két sorozatban is versenyben van: a Bajnokok Ligájában negyeddöntős, a Francia Kupában pedig elődöntős.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!