Győrben verték el Görbiczéket

-

A Győri Audi ETO KC 26-21-re kikapott a remekül védekező dán Midtjyllandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának második fordulójában.


Női BL, 2. forduló, C csoport:
Győri Audi ETO KC - Midtjylland (dán) 21-26 (11-11)

Nagy iramban kezdődött a csoport rangadója, és a futásban a Győr 5-2-re ellépett. Az ETO tartotta előnyét, sőt, létszámfölényben már 9-4-re is vezetett, miközben a szülés után visszatérő Görbicz Anita is remek passzokkal hozta helyzetbe társait. Időt kértek a vendégek, és egycsapásra megváltozott a játékuk. Megkezdték a felzárkózást, és emberelőnyük alatt, a 28. percben 10-10 lett az állás.


Hiába passzolt jól Görbicz


Döntetlenről indult, de dán örömjátékkal folytatódott a második félidő. A Midtjylland remek védekezéssel állva hagyta a győrieket, és sorozatban öt gólt lőtt. Közben Ambros Martin kétszer is időt kért, ám nem sok minden változott. A cserék sem tudtak igazán hozzátenni a játékhoz. Ahogy sikerült egymás után két gólt dobni, időt kértek a magabiztos dánok.


Így örültek a dán lányok


A bírók is olykor vitatható ítéleteket hoztak, és a 4617 néző füttyszóval adott hangot nemtetszésének. Az északiak rutinosan játszottak az idővel is biztos vezetésük tudatában, és nagy lépést tettek a csoportelsőség felé.

A Győr jövő szombaton a sereghajtó osztrák Hypo NÖ vendége lesz.


Az állás:

1. Midtjylland 4
2. Vardar Szkopje 2 (60-52)
3. Győr 2 (48-48)
4. Hypo NÖ 0