Feladták magukat a WTC-re felmászó bázisugrók

Fotó: /

-

Feladta magát hétfőn az a négy New York-i bázisugró, akik tavaly szeptemberben az éj leple alatt levetették magukat a több mint 500 méter magas World Trade Center tetejéről. A rendőrség több vádat is felhozott a csapat tagjai ellen, például azt, hogy mások életét veszélyeztették a leugrással.


A bázisugró csapatból hárman vetették le magukat az épület tetejéről, az egyik tag pedig fentről rögzítette a jelenetet. A rendőrség a a tavaly szeptemberi incidens óta kereste a négy férfit. James Brady, Kyle Hartwell, Marko Markovich és Andrew Rossig eddig nem nagyon aggódott a nyomozás miatt, csak most hétfőn adták fel magukat. A rendőrség letartóztatta őket, és betöréssel, meggondolatlan veszélyeztetéssel, középületről való leugrással vádolja a bázisugrókat - ez utóbbiról videós bizonyíték is van a YouTube-on -, mivel illegálisan jutottak be az épületbe, és az útra való landolással mások életét is veszélyeztették.


Íme a szédületes ugrás


A csapat ügyvédje, Timothy Parlatore szerint minden professzionálisan meg volt tervezve, és az ugrók ellenőrzésük alatt tartották az eseményeket. Parlatore a biztonsági szolgálatot támadja érvelésében. Szerinte a csapat hajnali háromkor úgy lopakodott fel a 104 emeletes épület tetejére, hogy egyetlen biztonsági emberrel sem találkozott. A hatósági érvelés szerint a bázisugrók csak azért tudtak feljutni az épületre, mert korábban egyikük dolgozott a World Trade Center építési munkálatain. Az ügyvéd szerint azonban ez csak a felelősség elkenése, az ugrók felhőkarcolót körülvevő palánk résén jutottak be, őrökkel pedig nem találkoztak. A világ egyik legbiztonságosabbnak tartott épületét egyszerűen alig őrizték. A WTC őrzésével kapcsolatban nem a szeptemberi eset az egyetlen botrány. Az előző héten történt egy 16 éves New Jersey-i srác jutott fel a felhőkarcoló tetejébe. Justin Casquejo azt vallotta a rendőrségnek, hogy a biztonsági őrök aludtak, miközben ő besurrant a palánkon.